Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Climatronic VW T4 Multivan '97 nie pracuje na postoju

grzesiex16 27 Apr 2008 23:02 2395 4
    grzesiex16
    Level 14  
    Witam,
    W aucie jak w temacie występuje następujący problem:
    w aucie po odpaleniu nie pracuje klimatyzacja, wszystko wraca do normy kiedy auto ruszy i przejedzie kilkadziesiąt metrów - włącza się sprzęgło sprężarki, startują wentylatory chłodnicy, czuć efekt wewnątrz auta. Diagnoza komputerowa nie wykrywa żadnej usterki, dodam, że klimatyzacja jest kilka dni po serwisowaniu tj. wymianie oleju i uzupełnieniu czynnika R-134a. Auto jest wyposażone w dwustrefową klimatyzację climatronic starszej generacji z zielonym podświetleniem.
    Co należałoby sprawdzić, aby urządzenie pracowało prawidłowo?
    Pozdrawiam,
    Grześ.
    djmars1
    Level 15  
    w VW tak w sumie jest klimatyzacja po odpaleniu działa ale po jakimś czasie a jak przejedziesz się już zadziała i zatrzymasz sie to działa?? bo jak tak to wszystko jest ok
    grzesiex16
    Level 14  
    Po zatrzymaniu auta np. na czerwonym świetle klimatyzacja pracuje nadal, jeżeli o to pytasz.
    djmars1
    Level 15  
    tak o to chodziło to według mnie tak ma być i jest wszystko w porządku ja tak miałem w pasacie i wszystko było ok.
    grzesiex16
    Level 14  
    Wydaje się to mało prawdopodobne, czyli wsiadam w upalne lato do zaparkowanego na słońcu auta i co klima nie pracuje do momentu włączenia się do ruchu?

Regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger