Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips 25PT4423/58

lechou 21 Sty 2004 16:24 2339 12
  • #1 21 Sty 2004 16:24
    lechou
    Poziom 12  

    Witam.
    Mam problem z przetwornicą w Philipsie, nijak nie chce ruszyć POMÓŻCIE !!!, ktoś wpadł na pomysł i oparł się na STP4NA40FI, niestety, ale ja nie kumam co jest przyczyną niedziałania tej przetwornicy :-( Robiłem już z nią prawie wszystko, podłączałem sztuczne obciążenie, wymieniłem prawie wszystkie elementy (tranzystory, kondziory i część oporników) nic nie pomaga milczy i już :-(.
    Na wejści STP, jest 316V, a za opornikiem 330K 16V reszta to jak w trumnie :( Jeśli to pomoże to podam napięcia na STP...... 316V na D, 5V na G i 6V na S.
    Jakby co dołączam schemacik w pdf-ie.
    Załącznik skasowano (schemat istnieje w bazie), a regulamin trzeba czytać bo będą ostrzeżenia <zdzich42>

    0 12
  • #2 21 Sty 2004 17:31
    chcz
    Poziom 19  

    Podałeś symbol kineskopu a nie model TV-jest on podawany na pokrywie .

    0
  • #3 21 Sty 2004 17:49
    lechou
    Poziom 12  

    Na pokrywie znalazłem tylko ten typ. ale chassis to 6.2 powinno pomóc :)

    0
  • #4 21 Sty 2004 18:58
    Michał99
    Poziom 30  

    Czas na wymiane 2x 47uF/160V w gałezi +B 150V

    0
  • #5 21 Sty 2004 19:11
    lechou
    Poziom 12  

    Wymieniłem takowe i ..... :-(
    Mówisz o 2423 i 2515 ??? b/z.

    0
  • #6 21 Sty 2004 22:21
    maroo
    Poziom 21  

    witam, miałem ten sam problem 6.2.
    Na płytce H zmień elektrolit 1u/250. powinien ruszyć, jak nie to podaj jakie masz napięcia na stronie wtórnej po włączeniu do zasilania.

    0
  • #7 21 Sty 2004 23:05
    lechou
    Poziom 12  

    Witaj maroo.
    mówisz o elektrolicie 2902 ???
    Aż mi się wierzyć nie chce że to tylko to :-)
    Jutro wymieniam i ....pochwalę się czy działa :-).

    0
  • #8 22 Sty 2004 12:51
    lechou
    Poziom 12  

    Nadal milczy, nie daję już z tym rady :-(

    0
  • #9 23 Sty 2004 09:01
    Telo
    Poziom 39  

    Temat już był wiele razy walkowany ale wstaw kit serwisowy do chassis L6.2 Philips w skład wchodzą: mostek prostowniczy,bezpiecznik,tranzystor 7504-STP4NA40FI,7502-BF423,diody-6502-BZX79-C15,6501-BZX79-C5V6,6514-BZT03-C200,rezystory 3514i3515-1ohm sprawdz czy w bloku odchylania nie masz uszkodzonego tranzystora w odchylaniu.

    0
  • #10 23 Sty 2004 11:53
    lechou
    Poziom 12  

    Dzięki TELO; z tymi rezystorami 3514i3515-1ohm trafione :-) przetwornica ruszyła, ale obraz mam jak wklęsła beczka, muszę jeszcze coś pomierzyć.
    Dzięki wszystkim za pomoc i proszę o więcej :-).

    0
  • #11 23 Sty 2004 13:56
    lechou
    Poziom 12  

    Czy ma ktoś napięcia jakie powinny być na odchylaniu H, bo ta wklęsła beczka nie daje mi spokoju :-(

    0
  • #12 23 Sty 2004 15:00
    DAREK2004
    Poziom 20  

    kostka390nf ( niebieska) na pionowej płytce odchylania

    0
  • #13 23 Sty 2004 15:28
    lechou
    Poziom 12  

    Nie wiem jak mam dziękować !!! :-) TV ruszył i o to chodziło :-)]

    Jeszcze raz Wszystkim dzięki i narazie cześć.

    0