Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt Valencia MP34 i inne- działają tylko na światłach

teamxtreme 30 Kwi 2008 10:51 1454 3
  • #1 30 Kwi 2008 10:51
    teamxtreme
    Poziom 10  

    Witam.

    Mam taki problem, otóż wszystkie radia Blaupunkta (innych nie sprawdzałem) działają tylko przy włączonych światłach natomiast przy wyłączonych pojawia się komunikat 'Phone' i oczywiście nic nie da się zrobić (chociaż w Colorado DJ50 wystarczyło wcisnąć 2 razy niebieski przycisk i radio się odblokowywało). Dodam że samochód to Renault 19 i przy kierownicy mam taki mini pilot do sterowania radiem które było seryjnie montowane i myślę że to może mieć jakiś związek z tym pilotem.

    0 3
  • #2 30 Kwi 2008 12:45
    SlaweK
    Poziom 43  

    Dobrze myślisz, podłączy tylko to co jest konieczne do działania radia, plus stały, plus po kluczyku, masę, podświetlanie i antenę automat. a będzie działać jak należy. Co za duzo sygnałów to niezdrowo.

    SławeK

    -1
  • #3 30 Kwi 2008 15:21
    teamxtreme
    Poziom 10  

    Wywaliłem kabelek oznaczony na schemacie jako 'tel. mute' i działa.

    Dzięki.

    0
  • #4 30 Kwi 2008 15:44
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe

    Tak na marginesie informacja- przestroga dla innych.

    W skrajnych przypadkach we francuskich autach uszkodzeniu może nawet komputer BSI , więc zalecam najpierw porównanie gdzie jest jaki sygnał i zastosowanie przejściówki ISO-ISO :idea: bo to że wtyczki są takie same wcale nie oznacza iż sygnały w nich również :idea:.

    link do strony gdzie jest opisane dużo złącz :

    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic100873.html

    I warto z niego korzystać.

    A czasem jak ktoś nie czuje się na siłach to naprawdę lepiej dać zarobić komuś kto się na tym zna :idea: mimo iż na pierwszy rzut oka wydaje się że wystarczy przełożyć wtyczki bo przecież to "to samo". ;).

    0
  Szukaj w 5mln produktów