Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

radio LG wyłacza prędkościomież w Mitsubishi Galancie

szodi 01 Maj 2008 19:51 1068 5
  • #1 01 Maj 2008 19:51
    szodi
    Poziom 9  

    Witam . Mam problem z galantem kolegi z 97. Seryjnie ma kostke mitsubishi , żeby podłaczyć normalne radio trzeba miec iso. Więc podlaczyłem te iso zgodnie ze schematem i wszysko było by dobrze gdyby nie jeden mały problem. Gdy radio jest właczone wszystko jest ok ale gdy je wyłacze nie działa prędkościomież :] Mam tez starszego galante dziadka i sprawdzałem jego radio , ma jakiegos kasieciaka GMs i na dziadkowym wszystko jest ok ale ono ma jakąs kostke z filtrem i dwoma bezpiecznikami. Możecie mi poradzić co z tym zrobic?

    0 5
  • #2 01 Maj 2008 22:14
    ikar55
    Spec od car audio

    Do ISO zasilania radia podłącz tyko to co konieczne ( 12V stałe, 12V po włączeniu zapłonu i masę). Jeśli tak masz i występuje to wyłączanie prędkościomierza, zamontuj dławiki przeciwzakłóceniowe na przewodach plusowych zasilających radio. Być może wystarczy tylko na jednym z tych przewodów.

    0
  • #3 01 Maj 2008 22:50
    szodi
    Poziom 9  

    ok dzięki wielkie a mógłbyś mi jeszcze powiedziedzieć jak dobrać taki dławik , bo niestety nie mam za bardzo o tym pojęcia. Bo widze że jest kilka rodzajów takiego ustrojstwa na allegro .

    0
  • #4 02 Maj 2008 07:29
    ikar55
    Spec od car audio

    Podjedź do jakiegokolwiek zakładu instalującego radia w samochodach. Mają tam tego na pęczki z demobilu. Wskażą Ci odpowiedni i dadzą lub ew. odstąpią za symboliczne grosze.

    0
  • #5 02 Maj 2008 15:32
    SlaweK
    Poziom 43  

    Farmazony. Jeszcze nie spotkałem takie przypadku by prawidłowo podłączone radio zakłócało prędkościomierz więc zamiast szukać na allegro cudownego lekarstwa podłącz je prawidłowo.

    SławeK

    0
  • #6 02 Maj 2008 19:45
    szodi
    Poziom 9  

    wystarczy że odłączyłem wogóle z iso kabelek od podświetlenia i wszystko gra. Pewnie ktoś grzebał przy zasilaniu w tym galancie kolegi . Dzięki za pomoc

    0
  Szukaj w 5mln produktów