Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat punto I bateria pilota

Damianryba 02 May 2008 18:18 3254 4
    Damianryba
    Level 12  
    Posiadam fiata punto I elx w wersji bez alarmu ale z centralnym zamkiem na pilota i chciałbym sie dowiedzieć jaka bateria powinna być w pilocie. Ponieważ auto otwiera się tylko gdy nacelujemy pilotem do odbiornika z ok do 2 m. Więc jaka bateria powinna być w środku pilota?
    User removed account
    Level 1  
    andy57
    Level 13  
    Damianryba wrote:
    Posiadam fiata punto I elx w wersji bez alarmu ale z centralnym zamkiem na pilota i chciałbym sie dowiedzieć jaka bateria powinna być w pilocie. Ponieważ auto otwiera się tylko gdy nacelujemy pilotem do odbiornika z ok do 2 m. Więc jaka bateria powinna być w środku pilota?

Witam
    I tak ma być bo pilot jest na podczerwień, nie radiowy a krótki zasięg ma utrudnić zeskanowanie kodu. Z nową baterią zasięg może i się zwiększy ale bardzo niewiele.
    Pozdrawiam
    Jacek79
    Level 37  
    Bzdura, dwa metry to żaden zasięg. Często przyczyną jest zakurzenie się wewnątrz kapturka ( filtra) osłaniającego odbiornik podczerwieni, kurz skutecznie oślepia odbiornik.
    Damianryba
    Level 12  
    gromleon wrote:
    otworz pilota i zobacz przecierz na bateri jest jej symbol,
    chyba ze sie myle to mnie poprawcie

Właśnie że gdy kupiłem kropka to nie było w pilocie żadnej baterii.
    Jacek79 wrote:
    Często przyczyną jest zakurzenie się wewnątrz kapturka ( filtra) osłaniającego odbiornik podczerwieni, kurz skutecznie oślepia odbiornik.

Czyściłem go i dalej to samo zasięg 2 m ledwo