Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat BRAVO problem z elektryką

fresh85 05 May 2008 23:35 5490 6
  • #1
    fresh85
    Level 2  
    Witam wszystkich!
    Mam nastepujacy problem: nie dzialaja mi swiatla mijania i dlugie (dzialaja tylko postojowe), nie dzialaja wycieraczki przednia i tylnia oraz nie dziala pompka spryskiwaczy, nie dziala takze nawiew (ogrzewanie). Jest to moze spowodowane podlaczeniem nowej lampy przedniej (reflektor mial dodatkowe gniazdo wiec wpiolem tam wolna wtyczke, w starym reflektorze takiego gniazda nie bylo !!!) Drugim powodem dlaczego nie dziala mi ta elektryka moze byc nowo zainstalowany alarm. Bezpieczniki wydaja sie byc dobre...

    Felerne auto to FIAT BRAVO SX 1.9 TD 100KM rok produkcji 1997 auto zostalo sprowadzone
    Prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje
    Pozdrawiam...
  • #2
    ptaszek1975
    Level 30  
    Dla mnie to kostka stacyjki jest zepsuta.
  • #3
    Michu10
    Level 32  
    Sprawdz instalację od jelenia po kierownicą
  • #4
    fresh85
    Level 2  
    Ze sie tak wyraze co miales na mysli piszac instalacje od jelenia?? wlasnie przegladam sobie schematy elektryczne... jedna usterka wyszla na jaw zarowki spalone wiec wymienilem ale i tak kicha...
    PS. jak sprawdzic kostke pod stacyjka?
  • #5
    Michu10
    Level 32  
    Stacyjkę sprawdz zasilanie przed i po , wzrokowo jak wyglądają styki również , a pisałem o tzw jeleniu myśląc o przełączniku zespolonym pod kierownicą
  • #6
    ub
    Level 13  
    sprawż kostki pod przełącznikiem tam lubią się wypalać
  • #7
    fresh85
    Level 2  
    Dzieki za podpowiedzi oddalem auto do elektryka... dosyc szybko doszedl do tego co jest przyczyna popsikal preparatem do stykow i juz wszystko dziala pozdrawiam