Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Primera WP11.144 1.8 Gaśnie na gazie Landi-Renzo IGS

Bakus1987 08 Maj 2008 17:53 2479 0
  • #1 08 Maj 2008 17:53
    Bakus1987
    Poziom 1  

    Mam problem z instalacją gazową Landi Renzo IGS w Nissanie Primera WP 11.144 z silnikiem 1.8. Na początku samochód na wolnych obrotach po prostu gasł, obroty spadały do zera i przestawał gadać. Pojechałem do jedynego serwisu LPG w Płocku który zajmuje się Landi Renzo, podłączyli mi instalacje pod komputer i nie znaleźli nic, wszystkie parametry według gazowników są "książkowe". Wspomnieli coś o silniczkach krokowych, ale sprawdzili je i stwierdzili że są raczej w porządku. Silniczki zostały wyczyszczone i samochód pojeździł może 3-4 dni na gazie bez gaśnięcia. Sytuacja zaczęła się powtarzać więc sam wyciągnąłem silniczki i wyczyściłem je ponownie. Teraz samochód wariuje, gdy włączone jest gaz, nawet nie odpala na benzynie tylko od razu na gazie i po chwili gaśnie, ba zdarzyła mi sie nawet sytuacja że jadąc na benzynie sam przełączył mi się na gaz i zgasł. Jak wcześniej wspomniałem w Płocku jeden serwis zajmuje się tego typu instalacjami (a przynajmniej o jednym mi wiadomo), i nie sprawiają wrażenie ludzi którzy znają się na rzeczy, więc proszę o pomoc Was, podpowiedzcie chociaż co może być przyczyną takiego zachowania :cry:

    Proszę przeczytać regulamin forum, szczególnie pkt. 11 i poprawić temat postu.
    Nie kasować wpisów moderacyjnych.
    17:54 8.05.2008
    [_P_]

    3 0