Podłączyłem alarm według schematu i instrukcji montażu ale wystąpił problem... Gdy przekręcam stacyjkę w pozycję zapłon po 16 sekundach słyszę 3 piknięcia syrenki, alarm przechodzi chyba w tryb serwisowy albo awaryjny, dioda stale się pali, pilot działa tylko kiedy stacyjka jest wyłączona, a gdy jeszcze raz przekręcę to po 16 sekundach przechodzi na normalny tryb i alarm sprawuje dobrze, a gdy odłączę różowy kabelek od alarmu to wszystko ok, a pisze ze trzeba podłączyć do 12V zapłon i rozruch.
Oto podłączenia jakie zrobiłem według schematu u instrukcji, gdzie tu błąd bo nie widzę:
Zasilanie +12V do grubego kabla idącego od akumulatora do bezpieczników,
+12V po włączeniu zapłonu: Różowy (+12V zapłon i rozruch) do czarnego w czerwonym 10 - o polowym złączu konektorowym...
Kierunkowskazy: Przy skrzyńce bezpieczników 2 zielone do zielono/czarnego i czarno/białego,
Wyłączniki drzwiowe: Żółto/biały do brązowo/białego linia wyłączników oryginalnych,
Klapa bagażnika: Brązowo/czerwony oświetlenie bagażnika do żółto/białego,
Czarny do masy,
Szary pozostał WOLNY,
Niebieski do czerwonego z syrenki.
Kable od alarmu:
2 x zielony (kierunki)
Czerwony (12V)
Czarny (masa)
Niebieski (syrena)
Szary (dodatkowy kanał lub blokada)
Żółto/biały (wyzwolenie)
Różowy (12V zapłon i rozruch).
Macie jakieś pomysły lub propozycję? Z góry dziękuję za pomoc.
Oto podłączenia jakie zrobiłem według schematu u instrukcji, gdzie tu błąd bo nie widzę:
Zasilanie +12V do grubego kabla idącego od akumulatora do bezpieczników,
+12V po włączeniu zapłonu: Różowy (+12V zapłon i rozruch) do czarnego w czerwonym 10 - o polowym złączu konektorowym...
Kierunkowskazy: Przy skrzyńce bezpieczników 2 zielone do zielono/czarnego i czarno/białego,
Wyłączniki drzwiowe: Żółto/biały do brązowo/białego linia wyłączników oryginalnych,
Klapa bagażnika: Brązowo/czerwony oświetlenie bagażnika do żółto/białego,
Czarny do masy,
Szary pozostał WOLNY,
Niebieski do czerwonego z syrenki.
Kable od alarmu:
2 x zielony (kierunki)
Czerwony (12V)
Czarny (masa)
Niebieski (syrena)
Szary (dodatkowy kanał lub blokada)
Żółto/biały (wyzwolenie)
Różowy (12V zapłon i rozruch).
Macie jakieś pomysły lub propozycję? Z góry dziękuję za pomoc.