Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nagrywarka Swisscom Bluewin TV300 - dziwne nagrywanie

dkac 11 May 2008 16:26 1893 5
    dkac
    Level 12  
    Witam serdecznie wszystkich elektrodowiczów :) .
    Zwracam się z wielką prośba o pomoc przy rozwiązaniu problemu z nagrywarką Swisscom Bluewin TV300. Jest to nagrywarka HD , mam w niej wsadzony oryginalnie dysk Maxtor 160gb . Więcej na jej temat można przeczytać w niestety już zamkniętym temacie ->
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic904932-360.html

Mój problem polega na tym że nagrywa ona 2 kanały naraz. Czyli gdy włączam nagrywanie na przykładowym discovery to podczas odtwarzania co jakieś parę sekund pojawia się obraz z zagranicznej telewizji. Każdy nagrywany kanał ma swój odpowiednik powiedzmy. Dodam także że nagrywam z Cyfry + , a urządzenie jest fabryczne - nic nie przestrajałem.
    Proszę o pomoc... wielokrotnie już przeszedłem przez menu w poszukiwaniu rozwiązania problemu i już nie mam pomysłów... Podczas opcji "Timeshift" pojawia się ten sam problem.
    darewski
    Level 11  
    Witam !!!

problem jest bardziej złożony - z twojego pytania wnioskuje ze chcesz nagrać program >discovery< a efekcie nagrywa się inny program ?
    dkac
    Level 12  
    Dziękuję za zainteresowanie :)
    Tak nagrywa się inny program ale Discovery tez widać . Pokazują się na zmianę przy odtwarzaniu.
    amir777
    Level 10  
    Witam
    Jak połączona jest nagrywarka z tunerem satelitarnym?
    dkac
    Level 12  
    Nagrywarka jest podłączona do tunera satelitarnego poprzez Euro złącze. Ma ktoś jakiś pomysł co może być źle ?
    amir777
    Level 10  
    Witam
    Ponieważ nagrywarka nie jest tunerem satelitarnym, ten drugi program jest programem odbieranym przez tuner. Czy po wyłączeniu tunera dalej widać dwa programy przy odtwarzaniu z nagrywarki?