Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ploter HP DESIGNJET 450C - błąd kórego nie ma w serwisówce

ms_01 13 May 2008 09:42 2727 1
    ms_01
    Level 10  
    Witam,
    dostałem do naprawy ploter HP DESIGNJET 450C (z tego co widze jest to model 430 później przeprogramowany na 450C). Mam z nim wielki problem ponieważ, po starcie, testuje, znajduje marker na wale, przechodzi do stanu gotowości, ale po chwili (jakies 2-3 sekundy) pojawia sie nastepujący błąd: READY + ALIGN MEDIA + CARTRIDGES + DATA.
    Gdy nacisnę przycisk CANCEL, ploter znowu jest w stanie gotowości i czeka na załadowanie papieru.
    W serwisówce nie ma takiego błędu wogóle, a jest to uciążliwe dla klienta. Czy ma ktoś jakąś propozycję jak wyeliminować w/w błąd?

dodam, że wymianiełem juz pasmo sygnałowe i LINE SENSOR. Programowalem go ponownie na 450C. Kalibracje tez zostały przeprowadzone...

pozdrawiam!
    kołti
    Level 16  
    Witam. Mam problem z wydrukiem w HP DJ 450, który został przerobiony z HP DJ 430. Wkładam arkusz papieru A4, ploter go ładuje, prawą krawędź kartki normalnie rozpoznaje, natomiast lewą krawędź zamiast przy krawędzi, to odczytuje tak jakby format miał A2. I jak puszczę wydruk wewnętrzny z plotera to drukuje na tej szerokości, że na wałku nadrukowuje. Pomocy. Pozdrawiam.