Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z połączeniem internetowym neostrada

14 Maj 2008 18:34 2953 7
  • Użytkownik usunął konto  

  • Poziom 21  
    A do połączenie używasz programiku tpsa?
    jeśli tak to odinstaluj program neostrady zostaw same sterowniki a połączenie skonfiguruj tak jak ze zwykłym modemem gdzie numer telefonu jest nie istotny ale musi być wypełniony a zamiast ppp wpisz użytkownika i hasło przyznane przez tpsa i zobacz jak będzie się zachowywało połączenie, czy objaw będzie ten sam.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 29  
    Podobne objawy miałem dwukrotnie i zawsze było to związane z filtrami . W pierwszym przypadku filtr był uszkodzony ,po wymianie usterka ustąpiła. W drugim przypadku filtr zamontowany do aparatu telefonicznego stykał się z zasilaczem , chyba telefonu komórkowego , rozsunięcie obu urządzeń na pewną odległość zlikwidowało objawy.Oczywiście czasami połączenie zawieszało się z innych nieznanych powodów , ale wtedy wystarczyło wyjąć i ponownie włożyć wtyczkę usb urządzenia do komputera i nie było potrzeby restartu komputera.Rozumiem oczywiście , że wszystkie inne urządzenia podłączone do linii telefonicznej są podłączone poprzez filtry? . Czy system XP jest z SP2? Czy w czasie połączenia internetowego masz podłaczone do innych portów usb jakieś urządzenia ? Spróbuj wyłączyć wszystkie urządzenia i od komputera i od sieci telefonicznej i wtedy zobaczysz jak będzie zachowywało się połączenie .pozdrawiam
  • Poziom 10  
    witam, czasami taki blad pojawia sie z powodu zlego ustawienia zasilania na portach USB. czyli:
    MojKomputer->PrawyKlawisz Wlasciwosci->Zakladka SPRZET->Menadzer Urzadzen->na liscie rozsuwamy Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i na kazdyn koncentratorze w zakladce zarzadzanie energia usuwamy zaznaczenie "Pozwalaj na wylaczanie urzadzenia w celu oszczedzania energi.
    wielokrotnie to pomoglo.
    pozdrawiam - Maciek
  • Poziom 16  
    Spróbuj łączyć programem Autoconnect.
  • Użytkownik usunął konto