Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Minolta Di 183 f problem ze skanerem

maly_pl 15 May 2008 11:56 766 0
phoenixcontact
    maly_pl
    Level 19  
    Witam
    Już kiedyś poruszałem problem z Di 183f, problem rozwiązałem przez wymianę podzespołów ale do czasu. Wczoraj informatyk w firmie gdzie stoi kopiarka chciał zmienić IP przez przeglądarkę www. Nie wiadomo co zrobił do końca, ale w sumie nic zepsuć teoretycznie nie mógł.
    Objaw jest taki że gdy włączy się maszynę, poczeka około pół minuty to pojawia się skaner - można nacisnąć przycisk skanowanie, może też wejść z panelu kopiarki w ustawienia IP, maski i bramy. Ale trwa to około 10 sekund, po tym czasie skaner nie jest dostępny, nie reaguje na przycisk skanowanie ani nie widać ustawień sieciowych skanera w opcjach.
    Po wyłączeniu i włączeniu sytuacja się ponawia, i tak można cały czas. Nie mam gdzie sprawdzić skanera bo nie mam innej takiej maszyny.
    W manualu nie widzę możliwości resetowania karty skanera,w manaula piszą że można wgrać soft ale tylko przez kabel sieciowy, a to możliwe nie jest na obecną chwilę.
    Na płycie na której montuje się skaner jest wejście szeregowe, czy przez nie można wgrywać soft. Bo jak rozumiem przez port lpt można wgrywać soft ale do kontrolera drukarki oraz sieciówki zamontowanej na drukarce.
    Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia i może coś poradzić to bardzo prosze o pomoc.
    Dziękuję
    Pozdrawiam
  • phoenixcontact