Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Webasto wodne VW Multivan 02r.

Mich@el 24 Sty 2004 22:08 2233 4
  • #1 24 Sty 2004 22:08
    Mich@el
    Poziom 15  

    Witam,w aucie jak w temacie zamontowane jest webasto wodne(drugie powietrzne działa ok,jest sterowane z panela) jak sprawdzić poprawność działania web.wodnego,jakie warunki muszą być spełnione?!.W serwisie "wielkie głowy" odpowiadają że na mrozie włączy się samo!? jak sprawdzić poprawność działania w temperaturze dodatniej,przecież trzeba je jakoś serwisować,sprawdzić porawność działania nie czekając na mrozy???
    Pzdr. Michał.

    0 4
  • #2 25 Sty 2004 09:22
    JACU626

    Poziom 26  

    W v-clasie w firmie serwis zdiagnozował mi usterkę podczas przeglądu w lipcu po prostu wpinając kompa i diagnozując po kolei całe auto. Poszukaj serwisu który działanie na zasadzie mądrych głów tylko określonych przez producenta procedur.

    0
  • #3 17 Sty 2005 22:12
    Rocaria
    Poziom 16  

    Pracuje w serwisie VW.Jeżeli masz problem postaram sie pomóc.Pytania na maila rocaria(malpa)o2.pl

    0
  • #4 17 Sty 2005 22:48
    Mich@el
    Poziom 15  

    Dzięki za dobre chęci,latem sprzedałem busa,ale doszedłem kiedy się włącza webasto wodne.
    Przy ujemnenej temperaturze wystarczy uruchomić sillnik(nie wystarczy przekręcenie zapłonu,nie mamy wpływu na pracę tego webasta)
    Natomiast przy dodatniej temperaturze wystarczy zewrzeć czujnik temperatury zewnętrznej i też uruchomić silnik(to nie jest ten sam czujnik co pokazuje temp. na klimatronicu!) jest zamontowany pod prawą podłużnicą ,pod zaczepem do cholowania. Webasto w T4 nie ma połączenia z linią diagnostyczną.
    Pozdrawiam.

    0
  • #5 25 Sty 2005 14:23
    skylark
    Poziom 25  

    Wszysto się zgadza, z drobnym wyjątkiem (ale to szczegół dosyć istotny)... temperatura powietrza musi być poniżej +5*C.

    0