Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mazda 323f 2.0 DiTD - problemy z odpalaniem

kony8 17 May 2008 07:38 9339 6
    kony8
    Level 10  
    Witam! mam mazde 2.0 DiTD 2000r, raz odpala a sto razy nie chce. doszedłem, że nie dostaje zasilania na pompę i świece żarowe. wydaje mi się że wariuje układ sterowania, czy może być walnięty komputer? dodam, że był już u wielu mechaników a nawet w SERWISIE i nic im nie wykazało.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Pierwsza sprawa posprawdzaj masy, komputer raczej jest ok, nie padały w tych autach, szukaj także w zasilaniach.
    djpietrekbest
    Level 14  
    A czy masz może w tej maździe zamontowany alarm? Bo jeżeli tak to on może być przyczyną takiego stanu, ponieważ w dieslach stosuje się odcięcie zapłonu co wiąże się również z brakiem zasilania na pompe choć jeżeli sie nie mylę pompa w dieslu wspomaga tylko wtryskiwacze oraz brakiem zasilania wtrysków, pozdro
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    djpietrekbest wrote:
    A czy masz może w tej maździe zamontowany alarm? Bo jeżeli tak to on może być przyczyną takiego stanu, ponieważ w dieslach stosuje się odcięcie zapłonu co wiąże się również z brakiem zasilania na pompe choć jeżeli sie nie mylę pompa w dieslu wspomaga tylko wtryskiwacze oraz brakiem zasilania wtrysków, pozdro

Gdzieś coś usłyszałeś ale nie musisz tego od razu na forum...
    Nie wiem, nie piszę.
    kony8
    Level 10  
    Po częstych próbach odpalania osłabł akumulator, włożyłem więc akumulator od octavi 1.9tdi i mazda zaczęła prawie normalnie zapalać!
    Ale octavia na tym akumulatorze z mazdy też odpala! Czy to zbieg okoliczności czy mazda musi mieć naprawdę silny akumulator żeby było ok? Co jeszcze może być przyczyną, masy posprawdzałem są ok.
    fantom
    Level 31  
    kony8 wrote:
    Po częstych próbach odpalania osłabł akumulator, włożyłem więc akumulator od octavi 1.9tdi i mazda zaczęła prawie normalnie zapalać!
    Ale octavia na tym akumulatorze z mazdy też odpala! Czy to zbieg okoliczności czy mazda musi mieć naprawdę silny akumulator żeby było ok? Co jeszcze może być przyczyną, masy posprawdzałem są ok.

Moze po prostu klemy zasniedzialy i jak wymieniales to sie przetarly ;-)
    kony8
    Level 10  
    na pewno nie klemy! na starym akumulatorze mazda znowu nie chce palić. a octavia na dotyk!