Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Philips 32PW9528/12 brak ostrości

segal1 17 May 2008 12:00 1764 9
    segal1
    Level 21  
    W terenie spotkałem sie z usterką braku ostrości w Philipsie 32PW9528/12.Wiem ,że przyczyną może być kineskop lub trafopowielacz. Z kineskopem będzie problem natomiast trafopowielacze można kupić oryginały i zamienniki HR. Ponieważ nie mam pewności co jest powodem mojej usterki zapytuje kolegów czy ktoś może spotkał sie z takim problemem w tym modelu Philipsa ? Przeczytałem posty związane z tym modelem i nic nie znalazłem. Proszę o pomoc.
    Krawczak
    Level 31  
    Witaj ,sprawdż jeszcze podstawke kineskopu i jak sprawa Voltów na Fokusie ?
    segal1
    Level 21  
    A dokładnie ile tych voltów ma być na obu fokusach ???
    marko41
    Level 15  
    Witam,jest to chassis EM5E AA miałem taki przypadek i był to trafopowielacz ,radziłbym założyć HR ,Pozdrawiam
    kris-644
    Level 21  
    Witam
    Stawialbym na trafo - dosyc czesto padaja one.
    Pozdrawiam
    segal1
    Level 21  
    Zamówiłem trafo w ASWO , jak zamontuje to napisze o czy pomogła wymiana.
    segal1
    Level 21  
    Wymiana trafopowielacza nic nie dała ,wszystko wskazuje ,że przyczyną jest kineskop. OTVC przewiozę na warsztat i podstawie jeszcze podstawkę pod kineskop.
    segal1
    Level 21  
    Jak wiadomo ciężko jest ustalić co jest przyczyną usterki w 100%( w tego typu uszkodzeniach).Morały każdy potrafi prawić a mądrze poradzić niewielu a człowiek uczy się na błędach .Dość już narzekania . To nie miejsce na takie tematy. Wiem już na pewno ,że mam uszkodzony kinol. Wiem ,że jest patent na uratowanie "szkiełka". Czy ktoś z kolegów wie co należy zrobić żeby uratować telewizor ?
    segal1
    Level 21  
    Chciałbym powiadomić wszystkich którzy mi podpowiadali że miałem rację z wymianą trafopowielacza bo okazało się ,że to on był przyczyną usterki . Pierwszy który wstawiłem okazał sie uszkodzony . Przypadek sprawił ,że dostałem oryginał.Na oryginale wszystko chodzi super.Dziękuje wszystkim za pomoc.Temat zamykam.