witam, mam dysk samsung 160 g ata, wszystko było dobrze aż pewnego dnia wypiełem kabel - taśme bo potrzebowałem podłączyć inny dysk na chwile (niemam podwójnej taśmy a cd rom tez był mi potrzebny) po wpięciu ponownie samsunga wyskoczyły jakieś błędy coś w stylu "virus... " i niemogłem zalogowac sie do windowsa. Z racji tego ze samsung i tak domagał sie formatu postanowiłem go wyczyścic lecz w bios go nie widzi (widzi jak przełoże zworke na 32 g) a normalnie szuka i sie zawiesza tak ze trzeba restartować kompa. Dałem dysk kumplowi ale u niego to samo
pozatym nawet na tych 32 g niemożna postawić windowsa bo po restarcie już nie rusza
zeby go sformatować na chwile odłanczam taśme i jak ruszy tylko cd z xp to podpinam dysk i wtedy mozna go formatować
Na dysku niemam zadnych danych wiec prosze o pomoc co zrobić aby wkońcu był widoczny w biosie i dało rade postawic system
pozdrawiam i czekam na odp
zeby go sformatować na chwile odłanczam taśme i jak ruszy tylko cd z xp to podpinam dysk i wtedy mozna go formatować
Na dysku niemam zadnych danych wiec prosze o pomoc co zrobić aby wkońcu był widoczny w biosie i dało rade postawic system
pozdrawiam i czekam na odp