Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mustek 2448ta plus i jego zachowanie po podłączeniu zasilani

user33 19 May 2008 16:44 1749 3
    user33
    Level 13  
    Moje pytanie jest dosyć prozaiczne.
    Otóż dostałem w/w skaner i po włączeniu do zasilania (bez usb) moim zdaniem powinny się zaświecić lampy podświetlające - czy mam racje czy też one włączają się po uruchomieniu softu w pc. w moim egzemplarzu nie włączają się, a zasilacz jest sprawny.
    Może ktoś z użytkowników posiada taki model i zechce podpowiedzieć coś na temat obsługi jego.
    Nie posiadam do niego instrukcji ani sterowników więc jeśli jest to sprzęt uszkodzony to szkoda czasu na szukanie ich.
    Pozdrawiam
    user33
    Level 13  
    :arrow: Tronic 1. Dzięki za linka oraz info. co prawda problem nadal pozostał bo po zainstalowaniu sterowników i podłączeniu do pcta, ten nie znajduje nowego urządzenia.
    Przyznam że ze skanerami nie miałem wiele do czynienia.
    Jeden który miałem był podłączany przez scsi (Scan Maker E6) i w nim właśnie lampa świeciła od razu po podłączeniu do zasilania i przez analogię myślałem że tu jest tak samo.
    W każdym razie jeśli PC nie widzi urządzenia po USB to znaczy, że albo urządzenie jest padnięte, albo sterowniki do bani.
    Zakładam, że port jest sprawny skoro np. pendrv w nim działają.
    Pozdrawiam
    jacksoft
    Level 11  
    Jezeli pdlaczasz przewod USB do skanera to komputer musi wykryc nowe urzadzenie. Jezeli nie wykrywa to problem z elektronika.