Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

opel tigra 1.4 95 nie odpala

dzafal00 22 Maj 2008 12:55 5154 9
  • #1 22 Maj 2008 12:55
    dzafal00
    Poziom 9  

    witam!

    mam problem w swojej tigrze, mianowicie zaczałem montowaz sterownik do zamka centralnego z pilota i po zamocowaniu(postepowalem zgodnie z instrukcja) przestał mi odpalac silnik.... kreci rozrusznik natomiast czasem zapali sie na dwie sekundy i gasnie zaraz... odpinałem akumulator i nic nie pomogło... czyscilem styki w złączku konwertorowym koło pedałów po lewej stronie tez nic... bardzo prosze o pomoc

    0 9
  • #2 22 Maj 2008 12:59
    triomax
    Poziom 14  

    a co to za sterownik i gdzie go wpinaleś tzn w które przewody?

    1
  • #3 22 Maj 2008 13:09
    dzafal00
    Poziom 9  

    sterownik mikro ster podpinalem do wiazki kabli idacych z drzwi kierowcy w kabel czerowno/brazowy oraz bialo/brazowy oraz do kabli czerwonego i czarnego przy złaczce konwertorowej.. po odpieciu sterownika tez nie pali....

    0
  • #4 22 Maj 2008 13:12
    triomax
    Poziom 14  

    to ten pilot pewnie też nie działa?

    0
  • #5 22 Maj 2008 13:14
    dzafal00
    Poziom 9  

    pilot działa...

    0
  • #6 22 Maj 2008 13:20
    triomax
    Poziom 14  

    sprawdż bezpiecznik F26 w skrzynce. dobrze zapiołeś wtyczke na lewym przednim słupku?

    0
  • #7 22 Maj 2008 13:30
    dzafal00
    Poziom 9  

    26 bezpiecznik w skrzynce pod kierownica jest dobry... tak wtyczke dobrze zapiąłem, sprawdzalem nawet pare razy. Zauwazylem jeszcze ze po wlaczeniu zapłonu chwile swieci kontrolka silnika i po jakis 3 sek mruga

    0
  • #8 22 Maj 2008 13:37
    5150
    Poziom 17  

    problemy z immobiliserem, a więc czy z klucza nie wypdał transponder, czy zasilane jest immo, sprawna linia kodowa.

    O-widzę że z mojego miasta...jak co to pomogę, kontakt na PW

    0
  • #9 22 Maj 2008 14:03
    triomax
    Poziom 14  

    no to wyjaśnia czemu nie zapala może spadł ci kluczyk i złożyłeś bez transpondera jak Ci to kolega 5150 podpowiada

    0
  • #10 22 Maj 2008 14:08
    dzafal00
    Poziom 9  

    dokladnie:) dziekuje z całego serca Wam obydwóm:)

    0