Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Autoalarm firmy LANGEFORD - szukam centralki

25 Maj 2008 14:02 2360 9
  • Poziom 9  
    Witam wszystkich
    Mam pytanie w sprawie alarmu samochodowego.
    Padła mi centralka alarmu firmy "LANGEFORD" na 99% seria 110.

    Proszę o podanie sklepów, jakieś linki do stron gdzie mógłbym kupić tą centralkę lub cały alarm...

    Nie chce na nowo montować alarmu....

    Proszę o pomoc....


    Pozdrawiam
  • Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    To już zabytek. Nie kupisz tego. Napisz cóż takiego się stało, że zamierzasz kupić nowy alarm?
  • Poziom 11  
    Zorro8004 napisał:
    Witam wszystkich
    Mam pytanie w sprawie alarmu samochodowego.
    Padła mi centralka alarmu firmy "LANGEFORD" na 99% seria 110.

    Proszę o podanie sklepów, jakieś linki do stron gdzie mógłbym kupić tą centralkę lub cały alarm...

    Nie chce na nowo montować alarmu....

    Proszę o pomoc....


    Pozdrawiam


    Spróbuj w tej firmie może ci pomogą Elco-Exim w Warszawie tel. 022 7733216
    Kiedyś jeszcze firma Batex Elektronic miała w swojej ofercie, może jeszcze mają ;)
    Tychy Piłsudskiego 10 tel./fax(032) 328 50 65;
    tel.(032) 217 51 23;
    tel.kom.0601-44-71-33
  • Poziom 32  
    kolego Pitmen wylej wode z lewego boczku ,wysusz auto i połataj kabelki to moze mu się polepszy(wiele opli zmakało i gniły kabelki i ) .Alarm marny miałem sporo z nimi do czynienia I wiem że nie warto naprawiać ale u Ciebie nawet po wymianie może być problem związany z instalacja .
  • Poziom 11  
    pkhenr napisał:
    kolego Pitmen wylej wode z lewego boczku ,wysusz auto i połataj kabelki to moze mu się polepszy(wiele opli zmakało i gniły kabelki i ) .Alarm marny miałem sporo z nimi do czynienia I wiem że nie warto naprawiać ale u Ciebie nawet po wymianie może być problem związany z instalacja .

    Dzięki za info, jutro sprawdzę,ale chyba znalazłem problem
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic529719.html podejrzewam, że to ten sam problem (poprzedni właściciel nie bardzo się znał, wymieniał baterie i potem wyjął bezpiecznik i tak zostawił)

    pozdr.
  • Poziom 9  
    U mnie instalacja jest ok.
    Sprawdzałem napięcie do centralki dochodzi ale dalej jest bez reakcji.

    Objawy jak już się psuł to:

    Najpierw po przekręceniu kluczyka nie zamykał drzwi od środka.
    Potem cały czas zaczęła palić się ta czerwona dioda.
    Po pewnym czasie wszystko wróciło do normy - działało wszystko jak nowy i po 1 dniu padło wszystko i tak do teraz.

    Proszę o pomoc.


    Pozdrawiam....
  • Poziom 32  
    one miały wyłaczniki awaryjne na kablu jeżęli on został wpuszczony pod dywanik (a tak często bywało )i zardzewiał -zaczał zwierać, więc dlatego Ci się paliła dioda na stałe (mógł to być tryb serwisowy)
  • Poziom 9  
    Więc co teraz w takim przypadku mogę zrobić??
    Proszę o jakieś propzycje....
    Nie usmiecha mi się zakładanie nowego alarmu....


    Pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Rewelacja :D dziękuje wszystkim za pomoc, alarm działa usterką jaka występowała to był poprostu "stan serwisowy", wprowadzony przez przypadek przez poprzedniego właściciela autka :| ,przy okazji może ktoś podpowie mi do czego jest "mały przycisk" na pilocie (większy zamyka/uzbraja auto i ten sam je otwiera plus syrena wydaje dzwięki),a co robi w takim razie ten "mały przycisk"?

    pozdr.
  • Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    W zależności od rodzaju pilota mały przycisk uzbraja/rozbraja alarm bez potwierdzenia syreną. Jeśli w twojej wersji tak nie jest, to przyciśnięcie obu przycisków jednocześnie powoduje uzbr/rozbr bez potwierdzenia syreną, a naciśnięcie małego zaraz po uzbrojeniu wyłącza czujnik dodatkowy (np. ultradźwięki)