Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy polsat + tuner

marvela1 26 May 2008 17:29 7624 17
Computer Controls
    marvela1
    Level 10  
    witam serdecznie,
    moje pytanie wiaze sie z platforma cyfrowego polsatu.
    Obecnie przebywam w uk i posiadam tuner echostar ktory wlasnie ulegl malej awarii i w zwiazku z tym ze mam oplacony abonament na ponad rok do przodu i nie chcialbym rezygnowac z polskiej tv (polsat,tvn) mam zamiar zakupic jakis w miare dobry tuner ktory bedzie wspolpracowal z karta polsatu. Bradzo prosze o doradzenie mi jakiegos tunerka tak do 150£, ktory jesli to mozliwe bedzie posiadal slot na HDD(lub zapis poprzez usb 2.0), podwojna glowice no i oczywiscie czytal karty polsatu.
    Dwa pierwsze warunki niekonieczne ale mile widziane.
    Jeszcze jedno pytanie czy polsat ma juz w ofercie moduly CAM swoich kard?
    dziekuje za odpowiedz.
  • Computer Controls
    okulik
    Level 28  
    Moduły są dostępne.
    Karta polsatu nie działa w żadnym innym dekoderze, karta jest parowana z dekoderem.
    marvela1
    Level 10  
    ups, podobno chodzi na tunerach z CI i linuxem
    wlasnie zastanawialem sie nad Technomate TM9100 Super lub dreambox 7020 tylko ze za boxa cena troszke za wysoka :)
  • Computer Controls
    okulik
    Level 28  
    CI to moduł dostępu i on chodzi w innych dekoderach, niekoniecznie z linuxem.
    Ale Ty piszesz że masz kartę, więc nie uruchomisz jej w innym dekoderze.
    Manix
    Level 24  
    Można jeszcze tuner naprawić. W przypadku echostara może być banalna usterka zasilacza.
    sacha
    Level 12  
    W tych dekoderach najczęściej siadają kondensatory elektrolityczne których cena nie przekracza 10 zł - warto zastanowić się nad naprawą.
    marvela1
    Level 10  
    tak wiec nastepne pyanie do tego tematu, czy jesli zakupie sam modul ci to bedzie on wspolpracowal z moja karta i czy jest np. mozliwosc anulowania w polsacie akyualnie zaplaconego konta i przerzucenia tego na nowe konto z modulem i nowa karta?

wszystkim dziekuje za w/w odpowiedzi, poniewaz troszke mnie to olsnilo, gdyz w kilku miejscach spotkalem sie wlasnie z tym ze tunery z gornej polki wlasnie bez brpblemu pracuja z kartami polsatu, ale w wiekszosci pisali tak ludzie ktorzy mieli wlasnie taki tuner do sprzedania :)
    pajo21
    Level 35  
    Raczej nie anulują aktywnej karty przy kupnie nowej karty i modułu.
    Samego modułu też nie sprzedadzą i tak nie współpracowałby ze starą kartą.
    pala22
    Level 24  
    marvela1 wrote:
    poniewaz troszke mnie to olsnilo, gdyz w kilku miejscach spotkalem sie wlasnie z tym ze tunery z gornej polki wlasnie bez brpblemu pracuja z kartami polsatu, ale w wiekszosci pisali tak ludzie ktorzy mieli wlasnie taki tuner do sprzedania :)

jest to prawda ALE musisz mieć wycjągnięty z tunera klucz na podstawie którego karta sprawdza czy tuner jest od kompletu.

teoretycznie :
    mam karte na 12miesięcy ,dekoder na własność,po 2 miesiącach dekoder padł i nie da się naprawić . zostaje mi opłaconych jeszcze 10miesięcy.
    jak się załatwia taki przypadek ?
    marvela1
    Level 10  
    no wlasnie, tez dolaczam sie do pytania.
    pajo21
    Level 35  
    okulik wrote:
    http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_kontakt.html

To jest dobry adres gdzie trzeba kierować takie pytania.
    marvela1
    Level 10  
    Wlasnie wyslalem maila do polsatu, zobaczymy co oni mi odpowiedza lub doradza.
    marvela1
    Level 10  
    ok, a wiec temat mozna zamknac
    polsat przyslal mi nowego samsunga HD z nowa karte, wszystko inne pozostalo bez zmian, tzn. umowa, konto itp.
    sa solidni, polecam, jednak w takich przypadkach nigdy nie dzwoncie na centrum informacji tylko od razu do dzialu technicznego, poniewaz na zwyklej infolini pani na wstepie powiedziala ze nic sie nie da zrobic i musze podpisac nowa umowe a wszystkie srodki na obecnym koncie przepadaja, rozmowa z dzialem technicznym byla zupelnie z innej bajki, tam wszystko dalo sie zrobic i wlasnie ciesze sie nowiutkim tunerkiem hd.
    pozdrawiam wszystkich i dziekuje za wszystkie posty i za pomoc.
    r222
    Level 11  
    Witam a echostara kazali Ci oddac?
    Z echostarem sie nie da sparowac innego dekoderka(dreama)z karta
    ale juz ze starociami sagem lub Samsung DSR-7000 mozna sie pobawic
    marvela1
    Level 10  
    nie, poniewz echostar byl moja wlasnoscia.
    Samsunga tez mam na wlasnosc. do tej pory zadnego klopotu z nim, zobaczymy jak bedzie sie sprawowal dalej, na chwile obecna jestem bardzo z niego zadowolony, szkoda tylko ze programow "HD" jest tak malo :), pozdrawiam.
    _PREDATOR_

VIP Meritorious for electroda.pl
    Wszystko wyjaśnione, temat zamykam!
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba, by post został otwarty, proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu/ tematu/ z uzasadnieniem!