Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Konfiguracja ustawień cerberus p6341

Posejdon123 20 Lis 2008 17:17 77792 43
  • #31 20 Lis 2008 17:17
    hallinka88
    Poziom 1  

    "ściągnij oprogramowanie , a następnie w interfejsie urządzenia (menu) poszukaj opcji "software update" następnie zaznacz ściągnięte oprogramowanie i naduś "ok" lub coś w tym stylu.

    Dodano po 6 [minuty]:

    stąd ściągnij oprogramowanie:

    http://www.tplink.com/english/soft/200852490937.rar

    Poza oprogramowaniem jest tam też plik :

    "ADSL Router Upgrade Help(TrendChip)" masz w nim wszystko opisane."


    tylko ze jak ja sciagbnelam to to niestety nie moge nic zainstalowac bo mam nieokreslony plik....

  • #32 26 Gru 2008 17:50
    ROBSON-GSM.com
    Poziom 16  

    jedynygarf napisał:
    tygrys5232 Kila rzeczy masz nieprawidłowo pomimo iż i tak działa

    Na najnowszym sofcie powinno być tak:

    1. Z menu głównego wybrać „Interface setup / Internet”

    Wprowadzić parametry:
    · W sekcji „ATM VC”:

    Virtual Circuit: PVC2
    Status: Activated
    VPI: 0
    VCI: 35
    ATM QoS: UBR
    PCR: 0
    · W sekcji „Encapsulation”:
    ISP: PPPoA/PPPoE
    · W sekcji „PPPoA/PPPoE”:
    Username: użytkownik – dostarczony przez operatora
    (ma format xxx(małpa)neostrada.pl)
    Password: hasło – dostarczone przez operatora
    Encapsulation: PPPoA VC-Mux
    Bridge Interface: Activated
    Connection: Always On (Recommended)
    Get IP Address: Dynamic
    NAT: Enable
    Default Route: Yes
    TCP MTU Option: 1492
    Dynamic Route: RIP1
    Direction: Both
    Multicast: Disabled

    Poza tym w zakładce bodajże "ADSL" tryb pracy na ręcznie wpisane ,czyli ANEX A i tryb pracy T1. 413

    Po wprowadzeniu powyższych parametrów trzeba przeprowadzić ponowną
    inicjację urządzenia. W tym celu należy wybrać zakładkę z menu
    głównego „Maintenance / SysRestart”. Następnie zaznaczyć opcję
    „Current settings” i kliknąć przycisk „Restart” na dole strony.


    Jeżeli nie zadziała to:

    "Interferace setup" zdezaktywuj wszystkie PVC, w PVC1 lub 2 zmień VPI na dowolne, zapisz zmiany, i przeprowadź jeszcze raz konfiguracje z "quick setup" wpisując poprawne dane.

    Jeżeli wszystko będzie ok w "status" będą widoczne parametry pracy.

    Dodano po 11 [minuty]:

    Pozatym warto wiedzieć iż TPlink TD-W8901G ma identyczną konfigurację jak Pentagram Cerberus ADSL2+ P 6331-4A

    Tutaj jest szczegółowy opis konfiguracji CERBERUS -a 6331-4A
    http://www.pentagram.pl/content/download/5007...ion/1/file/PENTAGRAM+Cerberus+P6331-4A+PL.pdf

    Jeżeli pomimo prawidłowej konfiguracji tp-link nadal nie chce nam się połączyć z Internetem ,oznacza to iż musimy poprawić instalację telefoniczną ,ponieważ te urządzenie jest bardzo wybredne jeśli chodzi o jakość sygnału dostarczonego przez tp. np na sagemie (mydelniczce na usb) net chodzi lecz na tp-linku już nie musi.

    Objawia się to brakiem synchronizacji ,lub jej zrywaniem (u kolegi tak było)

    Jeśli masz jakieś sugestie czytelniku co do konfiguracji to pisz śmiało fakt iż na moim configu to działa nie oznacza że jest w 100% prawidłowy i że nie może być już lepszy ,bo na pewno może być.








    Wczoraj zrobilem dokladnie wg tego opisu , po okolo 3 minutach zadzialalo i internet chodzil - przez oklo 5 minut.. potem znowu sie rozlaczyl i polaczyl samodzielnie .Zresetowalem go i postanowilem ustanowic polaczenie od nowa, ustawilem wszystko wg opisu i nic . Dzis wogole nie moge sie polaczyc przez ten router.

    Polaczenie ma wygladac tak:

    sygnal TP - router - 3 komputery po LAN .

    Sprawdzalem kable , sa dobre. Do neta moge wejsc narazie tylko przez zwykly modem neostrady.


    Po za tym zauwazylem ze po resetach w routerze mimo wszystko ustawienia pozostaja takie jakie ustawilem przed resetem. Mam najnowsza wersje oprogramowania routera. Ponizej kilka screenow:

    Konfiguracja ustawień cerberus p6341


    Konfiguracja ustawień cerberus p6341


    Konfiguracja ustawień cerberus p6341


    Konfiguracja ustawień cerberus p6341


    Konfiguracja ustawień cerberus p6341



    rece mi juz opadaja , siedze przy tym juz okolo 7h

    Dodano po 1 [godziny] 50 [minuty]:

    router chyba nie moze znalezc bramy , dlaczego? ustawiona na auto

  • #33 25 Mar 2009 21:43
    tomch150181
    Poziom 2  

    a znacie ustawienia tego TP Linka pod szeptela?

  • #34 25 Kwi 2009 19:06
    orsonik
    Poziom 12  

    ROBSON-GSM.com napisał:
    rece mi juz opadaja , siedze przy tym juz okolo 7h


    Twoja konfiguracja jest w porządku. Sam się z tym męczyłem. Wszystko co musisz zrobić to przejść do ustawień ADSL i zmienić T1 na G.DMT mi bez problemu ruszyło z miejsca po przełączeniu tej opcji nastąpiła synchronizacja. Reszta ustawień jest zgodna z wcześniejszymi opisami.

  • #35 27 Wrz 2009 22:38
    pecet79
    Poziom 1  

    Witam,
    posiadam internet Netii na linii TP. Ostatnio zakupiłem router TP-Link TD-W8901G. Dziś próbowałem go skonfigurować zgodnie z dostarczoną wraz z routerem instrukcją. Nie udało się. Przeszukałem internet, zastosowałem się do porad zawartych w tym wątku i nadal nic.

    Kiedy wchodzę w zakładkę Diagnostics to otrzymuję taką informację:
    Virtual Circut: PVC2

    Testing Ethernet LAN Connection: PASS
    Testing ADSL Synchronization: PASS
    Testing ATM OAM segment ping: FAIL
    Testing ATM OAM end to en ping: FAIL
    Testing ATM OAM F4 segment ping: FAIL
    Testing ATM OAM F4 end to en ping: FAIL

    Będę wdzięczny za każdą sugestię jak rozwiązać mój problem z konfiguracją tego routera.

  • #36 02 Paź 2009 12:16
    AsamblerX
    Poziom 9  

    A wie ktoś jak ustawić tp-linka pod MNI (dawny szeptel)?

  • #37 02 Paź 2009 14:41
    soundmaxxx
    Poziom 16  

    Proponuję zmniejszyć wartość MTU do 1400 i przeczyścić wszystkie złącza w gniazdach telefonicznych, przedłużeniach linii itp.

    Sprawdź jeszcze, czy w gniazdach telefonicznych nie masz zamontowanych jakichś kondziorków przeciwzakłuceniowych (kiedyś takie były instalowane), jeżeli są to wywal je.

  • #38 15 Sty 2010 11:18
    jasiubogusz
    Poziom 9  

    Witam, chciałem pomóc z konfiguracją Tplink TD-W8901G dla MULTIMEDIA POLSKA:
    - wpisujemy w przeglądarkę 192.168.1.1
    - login admin, hasło admin (później należy je zmienić)
    - klikamy na quick start
    - run wizard
    - next
    - wybieramy strefę czasową - Berlin
    - typ połączenia - PPPoE/PPPoA
    - następnie wpisujemy login i hasło od operatora
    - VPI 0, VCI 33, connection type: PPPoE LLC
    - następna zakładka:
    * access point activited (sieć bezprzewodowa)
    SSID - możemy zmienić nazwę naszej sieci np na DOM lub coś innego. Najlepiej na pisać swojego nicku lub imienia, bo ktoś już miałby jakieś dane o Tobie, a później w łatwy sposób może zhakować ci komputer,
    * Broadcast SSID - Yes
    * Authentication Type - WPA-PSK
    * Encryption TKIP
    * hasło - od 8 wyrazów, czyli litery i liczby

    To wszystko. Pozdrawiam

  • #39 01 Maj 2010 12:27
    robak5555
    Poziom 12  

    Witam mam prośbę o pomoc .Zakupiłem tego TP-linka sama konfiguracja przeszła z małymi problemami ale się udało jednak nie mogę się połączyć bezprzewodowo z laptopem .Tutaj moja prośba o pomoc w prawidłowym ustawieniu routera do łączności bezprzewodowej.

  • #40 01 Maj 2010 14:19
    adam090
    Poziom 2  

    Witam.
    robak5555 wydaje mi się, że na routerze nie trzeba nic zmieniać. Ja na lapku łapałem bez problemu.

    Natomiast ja mam pytanie co do firmware dla td-w8901g. Na stronie tp-linka sa 2 wersje: V3 i V1&V2. Jednak nie moge znaleźć na routerze którą opcje wybrać. Mam tylko:
    Firmware Version : 3.0.1 Build 091015 Rel.02846

  • #41 01 Maj 2010 14:44
    robak5555
    Poziom 12  

    Laptop widzi sieć a po próbie połączenia odpowiada --brak połączenia-- w ustawieniach laptopa mam zaznaczone pobieraj ip automatycznie .Kolega sprawdzał połączenie ze swoją siecią i u niego na takim samym routerze i wszystko się pięknie połączyło

  • #43 14 Wrz 2010 21:39
    e-zajac
    Poziom 1  

    Witam i proszę o radę odnośnie routera TP-link TD-W8901G.
    Otóż, miałem internet w netii 2mb/s i wszystko było ok ale ostatnio zmieniłem prędkość łącza do 8 mb/s i tu pojawił się problem bo mój TP-link przekazuje mi jedynie połowę nowej prędkości:
    Konfiguracja ustawień cerberus p6341
    robiłem update firmware'u dla wersji 1&2, tego dla v3 nie mogłem zrobić.
    konfigurację mam zgodną z zaleceniami przedmówców w temacie dla netii.
    Na koniec zaznaczę, że sprawdzałem łącze na innym routerze i problem znika.
    Jeśli ktoś miałby pomysł na rozwiązanie problemu to byłbym wdzięczny.

    Dodano po 28 [minuty]:

    robak5555 jeśli jeszcze nie rozwiązałeś problemu to może moje ustawienia wireless na tp-link ci pomogą Konfiguracja ustawień cerberus p6341

  • #44 15 Wrz 2010 17:56
    marchelmza
    Poziom 9  

    koledzy o co biega z tym ansi modulation po przelaczeniu niby na 10 mega w neti na kablu tepsy i tak mam tylko 6 mega nadal co jest grane?