Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

brother hl-5170dn - paski na srodku kartki

speedfire 28 May 2008 09:27 2159 4
    speedfire
    Level 2  
    Witam serdecznie...

mam brotherka jak w temacie i pozostawia mi po srodku strony niedociagniecia - pionowe kreski.

Wymienilem juz nawet beben (oczywiscie konserwacja byla najpierw zrobiona, optyka czysta), toner takze nowy.

Podstawiajac stary beben pas na srodku sa duzo wieksz - w zasadzie jede gruby pas pionowy przez srodek strony - okolo 1,5cm oraz lewa strona po wdruku jest jasniejsza. Na nowym pojawiaja sie cienkie paski tylko i nie widac efektu jasniejszego wydruku po lewej strony.

Ktos wie moze co jest jej nie tak - juz nawet zabralem sie sprawdzanie czy masa dochodzi - i wyglada na to ze niby jest.... Juz brak mi opcji co jest grane...
    dzemekchan
    Level 11  
    Ja też mam pasek wyrzaszonego tekstu aż do niewidocznego po boku. Na drukarce pisze że "Krótka zywotność bębna. przygotuj się do wymiany"
    Bez przesady - zużyłem dopiero 3 tonery i mam kupować bęben za 500 zł ???
    servicemen
    Level 28  
    Rozbierz zespół bębna i porządnie wydmuchaj powietrzem na jakiś czas powinno pomóc.
    merkurus
    Level 21  
    Jeśli chodzi o jasne paski lub słabe zaczernienie wydruku to trzeba dokładnie przeczyścić listwę nad wałkiem magnetycznym zebrał się nagar i nie dozuje dobrze tonera na wałek magnetyczny. Jeśli chodzi o czarny pas to myślę że elektroda zabrudzona w głowicy taki drucik trzeba dokładnie wyczyścić to częste w brotherach szczególnie przy stosowaniu zamienników jeśli nie pomoże odnośnie czarnego paska sprawdzić teflon czy nie porysowany,pozdrawiam
    _bolek_
    Level 14  
    odnosnie czarnego paska to sprawdz czy ciscik od elektrony jest dosuniety do konca :D i na swoim miejscu (ostatnio klient takmial, czyscil elektrode i nie zostawil czysika na swoim mijscu przez co robilo czarny pasek w tamtym miejscu.

co do bialemgo paska to mozesz jeszcze sprawdzic czy przypadkiem walek nanoszacy niejest juz wytarty za mocno, jesli masz w miescu paska na kartce pasek na walku nanoszacym to mozesz sprobowac go wyczyscic czyms by zniknol noi tak jak kolega wyzej wyczysc dokladnie caly kardridz.