Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda octawia licznik predkosci

mars71 28 May 2008 22:44 3393 12
  • #1
    mars71
    Level 10  
    Witam
    Problem polega na tym ze wszytskie liczniki chodza(paliwo, temparatura, obroty) ty Wskazówka od prędkości ani drgnie jest na 0 i nie liczy mi km! Co może być przyczyna jak najedzie się na dziurę to nieraz troszkę się podniesie i zaraz znowu na 0!
  • #2
    momik12
    Level 31  
    trzeba sprawdzić impulsator na dobry początek
  • #3
    mars71
    Level 10  
    tylko gdzie on jest...??
  • #4
    szogun0
    VAG group specialist
    Tyle my wiemy o twojej skodzie, co ty o umiejscowieniu impulsatora.
    Więcej danych.
    Octawia I?
    Jaki silnik, jaka skrzynie?
    pewnie impulsator jest przy lewej półosi.
  • #5
    mars71
    Level 10  
    nio juz podaje
    skoda Octawia I 2001 rok
    silnik 1.6 aee skrzynia biegów 5 standardowa
    co wiecej predkosciomierz nadal nie działa i nie liczy kilometrów
  • #6
    goldwinger
    VIP Meritorious for electroda.pl
    jak nie liczy kilometrów to sygnału nie dostaje
  • #8
    mars71
    Level 10  
    wsteczny działa swiatla sie swieca ale licznik juz nie..
    nieraz dziala przez ok minute i znowu zero nie liczy.:(
    czy moze byc to uszkodzaony impulsator czy licznik styki gdzies...?
  • #9
    momik12
    Level 31  
    Zaopatrz się w papier ścierny 1000 .Wyjmij licznik(3 min. roboty) zobaczysz dwa złącza.Wypnij je i zobaczysz STYKI które trzeba poczyścić(takie pręciki).Praca prosta łatwa i przyjemna.
    Powodzenia.
    P.S. Miały być styki. :D
  • #10
    andrzej0769
    Level 19  
    Uszkodzona deska rozdzielcza (wskaźników).
  • #11
    mars71
    Level 10  
    podłączyłem interfejs i łaczy sie tylko z silnikiem
  • #12
    małyendriu17
    Level 12  
    Witam.
    Ja też mam problem z licznikiem Octavii 1,9TDI 1998r 96km bodajże. Problem ten polega na kasowaniu się komputera pokładowego po wyciśnięciu kluczyka. Póki kluczyk jest i radio działa to można gasić i odpalać i się nie kasuje. Wcześniej był zimny lut na rezystorze i liczniki opadały i czy może podczas poszukiwań mogłem za bardzo podgrzać jakiś układzik od pamięci? Może ktoś posiada jakiś schemacik gdzie są opisane układy? Pozdrawiam
  • #13
    małyendriu17
    Level 12  
    Według mnie to są zimne luty jeden usunąłem na jakimś dużym rezystorze ale przez ta zabawę to musiałem uszkodzić gdzieś przejście przez płytkę na drugą stronę tak mi się wydaje ale już nie zdążyłem tego naprawić.