Witam wszystkich.
Od ponad roku jestem szczesliwym (?) uzytkownikiem pralki Candy Aquamatic 1000T. Kupilam ja tylko ze wzgledu na jej gabaryty, poniewaz rozmiar ma znaczenie
. Ale przejdzmy do problemu... Kilka dni temu zauwazylam ze beben ciezko chodzi a spod pralki wydobywaja sie iskry jak kreci sie w prawo. Problem ustapil sam po dolaczeniu pralki od zasilania na kilka dni, ale pojawily sie nowe problemy... Po wlaczeniu pralka wciaz pobiera wode. Woda nie przelewa sie bebnem, bo od razu przechodzac przez pralke leci do rury sciekowej. Czasem beben wykonuje kilka obrotow miedzy kolejnymi pobraniami wody a czasem nie... Tak potrafi godzinami. Programator nie zmienia polozenia. Probowalam rozne programy i na wiekszosci jest ta sama sytuacja a niektore dzialaja (ale tez do czasu, bo czasem sie gdzies znowu zatnie lub zatrzyma).
Czy ktos wie co moze byc przyczyna problemow? (Nie zamierzam grzebac w pralce sama, moja ingerencja ograniczyla sie do sprawdzenia filtra - byl czysty). Ile moze trwac i kosztowac naprawa?
(Odrazu powiem ze mieszkam za granica i nie widzi mi sie ciagniecie tej pralki spowrotem do Polski, wiec jesli to cos powaznego to pralka laduje na smietniku.)
Jakies sugestie?
Z gory dziekuje.
Od ponad roku jestem szczesliwym (?) uzytkownikiem pralki Candy Aquamatic 1000T. Kupilam ja tylko ze wzgledu na jej gabaryty, poniewaz rozmiar ma znaczenie

Czy ktos wie co moze byc przyczyna problemow? (Nie zamierzam grzebac w pralce sama, moja ingerencja ograniczyla sie do sprawdzenia filtra - byl czysty). Ile moze trwac i kosztowac naprawa?
(Odrazu powiem ze mieszkam za granica i nie widzi mi sie ciagniecie tej pralki spowrotem do Polski, wiec jesli to cos powaznego to pralka laduje na smietniku.)
Jakies sugestie?
Z gory dziekuje.