Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Escort 95 klimatyzacja, nie włącza się sprężarka.

krystian66 01 Cze 2008 08:42 1809 3
  • #1 01 Cze 2008 08:42
    krystian66
    Poziom 14  

    Witam
    Mam ogromny problem z klimą escort 95r. manualną w autku. Najprościej mówiąc nie włącza się sprężarka.
    1. Lampka na włączniku się świeci
    2. Wiatrak zaczyna kręcić
    3. Układ napełniony i przeczyszczony.

    Doszedłem że:
    -Po podaniu napięcia do sprężarki odpala i pompuje czynnik
    -Zwarcie kabelków idących do czujnika ciśnienia powoduje chwilowe załączenie sprężaki (przy włączonym i wyłączonym włączniku w aucie)

    Zapomniałem dodać że na kablach idących do sprężarki nie ma napięcia

    Z góry dzięki za jakieś wskazówki.

    0 3
  • #2 01 Cze 2008 10:38
    milejow
    Poziom 42  

    Co znaczy chwilowe zalaczenie kompresora,ciagle trzymasz zwarte kable na presostacie a kompresor sie zalaczy i po chwili przestaje pracowac?

    0
  • #3 01 Cze 2008 12:06
    krystian66
    Poziom 14  

    Tak mam zwarte cały czas kabelki na presostacie, a sprężarka włącza się na pare sekund i koniec

    0
  • #4 01 Cze 2008 21:59
    milejow
    Poziom 42  

    Sprawdz,czy po wylaczeniu sprezarki(przy zmostkowanym presostacie) cewka sprzegla ma nadal zasilanie,moze nie ma sily i po wzroscie cisnienia slizga sie?Najlepiej jednak pojedz na sprawdzenie ilosci/cisnienia czynnika do kogos,kto posiada stacje do serwisowania klimatyzacji.Wyjdzie po tym wiekszosc bolaczek

    0