Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler voyager 93r.2,5 td świecą wszystkie kontrolki

sianio 02 Jun 2008 14:35 3252 5
    sianio
    Level 15  
    Witam.Przeleciałem to forum na temat Chryslera bo szukałem rozwiązania mojego problemu lecz nie znalazłem.Wobec tego mam do panów pytanie.Czy spotkaliście się z takim objawem jak u mnie.A mianowicie autko pali bezbłędnie ,obroty normalne a na tablicy rozdzielczej wszystkie liczniki stoją jak zamurowane i wszystkie czerwone kontrolki i kontrolka stanu paliwa zaświecają się po jakiejś chwili .Nie próbowałem z tym jeżdzić bo nie wiem co to może być.Jeżeli moglibyście mi pomóc byłbym dozgonnie wdzięczny.

Przeniosłem z "Zabezpieczenia Serwis". (sharp)
    sianio
    Level 15  
    No dobra nikt mi nie chce odpowiedzieć lub nikt nie miał takiego przypadku.To choć powiedzcie mi czy Chrysler voyager z 1993 turbo disel był już wyposażony w komputer sterujący pracą silnika lub innymi urządzeniami w tym aucie.
    sianio
    Level 15  
    To jeszcze raz ja.Nikt nie odpowiada,ale może ktoś ma schemat instalacji elektrycznej do chrysler voyager 1993 TD,byłbym niezmiernie wdzięczny.
    mansky
    Level 19  
    Sprawdż czy przewody od czujnika przy kole zamachowym nie są urwane.Jeżeli są całe to może być uwalony czujnik.W jednym i w drugim przypadku nie będziesz miał ładowania i nie wygasi ci kontrolek. Czujnik znajduje się na obudowie sprzęgła w przedniej części silnika .Jest on przysłonięty wężem o chłodnicy terbo.Czujnik ten po odpaleniu silnika uruchamia regulator napięcia alternatora i sterowanie podwyższeniem obrotów na zimnym silniku.

Dodano po 3 [minuty]:

przepraszam za błąd ,ma być ;od chłodnicy turbo ; a nie terbo.Sterownik do alternatora i podwyższenia obrotów jest na lewym nadkolu.
    sianio
    Level 15  
    dzięki za odpowiedz ale o to chodzi że ładowanie jest.Oddałem sam.do mechanika,napiszę co stwierdził.
    sianio
    Level 15  
    Witam ponownie.,Auto odebrane od mechanika naprawione.Kosztowało mnie to 350zł.aby dowiedzieć się że przeszedł jakiś układ scalony w regulatorze ładowania.No ale teraz już wszystko działa.Czyli zamykam temat.