Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

KIA Pregio i nie działająca tylna wycieraczka.

jaros85 02 Cze 2008 20:15 1520 3
  • #1 02 Cze 2008 20:15
    jaros85
    Poziom 20  

    Witam mam problem tego typu nie działa tylna wycieraczka i spryskiwacz tylnej szyby w Pregio r 1999. Zauważyłem że jest spalony jeden z bezpieczników teraz już nie pamiętam który dokładnie ale jakiś 10A z prawej strony. Wymieniłem go ale nowy spalił się od razu po włączeniu zapłonu a włącznik wycieraczek był wyłączony.
    Szukałem gdzie idą przewody od bezpiecznika i w cale nie idą na przełącznik od wycieraczek który jest nad bezpiecznikami idzie ten przewód za zegarami w prawo a później w dół. Nie będę wyciągał całej tapicerki.
    Czy ktoś wie gdzie ewentualnie może być zwarcie lub gdzie idzie ten przewód :?:
    Poza wycieraczką wszystko działa ok.

    0 3
  • #2 02 Cze 2008 21:17
    andrzej0769
    Poziom 19  

    Kolego zwarcie prawdopodobnie masz na przewodach z tyłu przy tylnej klapie(górny lewy róg ).Przy podnoszeniu klapy obrywają się,tylko polutować.

    0
  • #3 03 Cze 2008 23:33
    jaros85
    Poziom 20  

    Kiedyś pamiętam zaglądałem do tych przewodów ponieważ nie działało podświetlanie tablicy rejestracyjnej. Muszę tam kiedyś zajrzeć może i to dla tego :?: Jeżeli tylko będe miał czas i to sprawdzę to napiszę jaki był efekt tej kontroli.

    0
  • #4 04 Cze 2008 21:19
    jaros85
    Poziom 20  

    Dzisiaj sprawdzałem w kostkę w klapie i wszystko jest ok wszystkie przewody są połączone. To zwarcie musi być gdzieś z przodu tyko gdzie :?: Czy ktoś wie gdzie najczęściej może dziać się takie zwarcie:?:

    0