Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Matiz - gdzie zamontowany jest buzzer (sygnalizator śwateł)

bobuss 03 Jun 2008 17:56 7227 10
Relpol
    bobuss
    Level 16  
    Witam !!
    poszukuje w moim Matizie gdzie jest ukryty buzzer ( Akustyczny sygnalizator włączonych świateł) Nie potrafie go wykryć pod kierownica. czy jest zamontowany w ogole w matizie?? jesli tak to gdzie go dokładniej szukac?
    poprosze ewentualnie o foto :)

Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]:

Poprawiam sie - wiem ze jest zamontowany na 100% tylko nie wiem gdzie
  • Relpol
    gzresieknysa
    Level 20  
    Jest w formie przekaźnika ,chyba kolor szary jak dobrze pamiętam (taki z nacięciami dla buzera). A siedzi w skrzynce bezpieczników ,a właściwie obok niej. Pod deską ,strona kierowcy.
    bobuss
    Level 16  
    temat zamykam, sprawdziłem lecz jednak go nie było. mozliwe ze podczas napraw w warsztacie samochodowym został "podprowadzony"
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
    ojs
    Level 13  
    Przepraszam za odkop, niedawno kupiłem sobie matiza 99' i dręczy mnie pewien problem... gdy wyłączam zapłon, wyciągam klucze to światła dalej świecą i niema właśnie żadnego buzera(przypominacza). Ponadto nie świeci lampka w kabinie, nie jest spalona, stąd moje trochę noobowe pytanko, gdzie jest skrzynka z bezpiecznikami w matizie? :oops:
    ojs
    Level 13  
    No właśnie kradzież odpada bo jestem drugim właścicielem, poprzedni właściciel nie oddawał go nigdzie do żadnego warsztatu i mówił że od nowości tak jest :| żalił mi sie że trzeba pamiętać bo nie raz odpalał "na popych" bo zapomniał. W każdym matizie jest ten przypominacz? Skoro tak to jaki to jest buzzer, gdzie go kupić i gdzie zamontować, z góry dzięki za odpowiedzi :)
    viper555
    Level 39  
    Jest w mało którym i nikt go nie ukradł po prostu nie ma.P
    User removed account
    User removed account  
    ojs
    Level 13  
    Skoro poprostu go niema, to czy można taki dołożyć? Widziałem skrzynke z bezpiecznikami, są tam 3 kostki takie szare, pełno bezpieczników, i kilka czarnych mniejszych kostek, który to byłby rzekomo buzzer? Chciałbym to mieć bo o światłach można łatwo zapomnieć :(

I jeszcze jedno, niedziała mi lampka wewnętrzna, sprawdzałem żarówke, jest dobra, czego to może być wina?
    origin
    Level 13  
    jest gdzieś głęboko pod kierownicą dawno temu go tam montowałem w wersji firend żeby był jak oryginał...
    pozdro