Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Panasonic NV-HD677 brak sygnału odtwarzania

tojfer 03 Jun 2008 18:37 1458 2
  • #1
    tojfer
    Level 2  
    Witam. Podczas prawidłowego odtwarzania taśmy na chwilę na podglądzie dałem "wstecz". Od tego momentu magnetowid nie odtwarza taśmy. Wygląda to tak jak bym odtwarzał czystą taśmę(na ekranie telewizora śnieg i brak dźwięku). Wszystkie inne funkcje (menu, tuner, rozpoznawanie w jakiej szybkości nagrana taśma SP czy LP) prawidłowe.
    Po włożeniu kasety magnetowid nie może rozpoznać numeru taśmy. Owija ją na głowicę i mechanicznie wygląda na sprawny. Licznik czasu odtwarzania również idzie więc wykrywa nagranie.
    Sorry za opis ale nie każdy umie tworzyć opisy językiem technicznym. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
  • Helpful post
    #2
    11111olo
    Level 42  
    Spróbuj wyczyścić głowice rotacyjną. Magnetowid dobrze wykrywa taśmę bo to robi inna głowica. Spróbuj nagrać coś na taśmę i puść na innym magnetowidzie. Jeśli nic się nie nagra tzn. że albo głowica padła albo coś z elektroniki.
  • #3
    tojfer
    Level 2  
    Po oczyszczeniu głowicy rotacyjnej wszystko wróciło do normy. Aż głupio się przyznać, że nie zrobiłem tego wcześniej.
    Dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu.:D

    Moderated By arko100:

    Proszę używać przycisku "zamknij temat"