Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt lucca 3,5

dux78 07 Jun 2008 21:00 8595 8
  • #1
    dux78
    Level 2  
    Witam!
    Czy jest ktoś kto może mi pomóc ?
    Odblokowałem navi Blaupunkt Lucca 3,5 wszystko zgodnie według instrukcji z internetu. Następnie wgrałem autompe polski i podczas uruchmiania nic sie nie działo nie mogłem otworzyc automapy dalej navi pracował w orginalnej.
    Po jakimś czasie postanowiłem zabrac się jeszcze raz do tego i tu zaskoczenie nie mogę nic uruchomic pojawia sie jakiś komunikat Desktop@19200 Status w którym są dwa przyciski na nic nie reagujące Ausblenden i Trennen. I co dalej?
  • #2
    marek216

    Level 43  
    Odblokowywałeś odblokowaną navi ? Po co ?

    Podaj opis według którego spaprałeś urządzenie.
  • #3
    dux78
    Level 2  
    Według tego opisu odblokowałem lucce 3,5

    1. Po włączeniu lucca (ze stanu całkowitego spoczynku) poczekać do załadowania się ekranu z opisem ostrzeżeń
    2. Wcisnąć górny lewy róg ekranu, potem prawy górny, potem prawy dolny - uruchomi się FACTORY TEST MENU
    3. Uruchomić zakładkę File Explorer
    4. Teraz w katalogu Windows (dwuklik) uruchomić ChangeUSB.exe
    5. Zmienić ustawienie na ActiveSync
    5. Z restartować lucca


    Stan tak zwanego całkowitego spoczynku uzyskujemy naciskając …i przytrzymując niebieski przycisk przez co najmniej 15 sekund.

    Następnie jeśli uda nam się połączyć z luccą ActiveSync to jesteśmy w domu .
    Teraz wystarczy skorzystać z programu CeRegEditor o którym wszystko napisane jest tutaj

    http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2366


    Przez CeRegEditor łączymy się z luccą i odnajdujemy w rejestrze następujący wpis init/launch50 i wartość \Windows\LuccaLanguage.exe zmieniamy na Explorer.exe.

    Sposób odblokowania i zmiany rejestrze zapodał mirko1 i chwała mu za to .Wielkie dzięki !!!!

    Restartujemy lucce i ….możemy się cieszyć odblokowanym windowsem CE i wgrać ..co nam się tylko spodoba.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Aha jeszcze jedno podczas gdy chcę załączyc navi bez podłączenia do kompa tzn. bez podłączonej od razu za pomocą usb. Navi wyświetla tylko ekran startowy i na tym sie zatrzymuje nic więcej sie nie dzieje.
  • #4
    marek216

    Level 43  
    Ok opis znany z wcześniejszych tematów.
    Czy mądry nie wiem - sa tacy, którym działa.

    Czyli wracając do problemu. Mimo postąpienia w/g instrukcji:
    - automapa nie działa ?
    - oryginalna mapa nadal się uruchamia

    Ponowne odblokowanie odblokowanie nawi zablokowało ją na amen ?
    Odblokowywałeś dokładnie tak samo dwa razy ?

    ten komuikat to komuikat połączenia nawi z PC
  • #5
    dux78
    Level 2  
    Odblokowałem ja tylko raz więcej jej nie odblokowywałem natomiast w chwili obecnej nic nie działa navi stoi w miejscu a na ekranie jest obraz startowy TRAVEL PILOT LUCCA i tyle. Gdy podłączę ją do kompa komputer jej nie wykrywa i nie widzi.

    Dodano po 4 [minuty]:

    Teraz gdy podłączyłem ją do komputera pojawia się komunikat na komputerze, że nie można uruchomi tej aplikacji bo nie ma MFC80.DLL

    Dodano po 2 [godziny] 11 [minuty]:

    Panowie czy jest ktoś kto może mi pomóc w tej sprawie?
  • #6
    nowy25
    Level 11  
    Witam,
    Ja miałem ten sam problem i ten błąd MFC80.DLL tyczy się windowsa w PC masz Viste??
    Ale znalazłem sposób bez odblokowywania na zainstalowanie utomapy Ja wgrałem wersje 5.0.5 Tylko ze trzeba zainwestować w kartę SD 2G – 25 zł w mediamarkt i potrzebny bedzie czytnik kart. Albo wgrywamy na SD albo instalujemy na PC wchodzimy w poczym katalog AUTOMAPA przegrywamy na kartę SD wraz z mapami ja miałem mapy 1,8G . Włączamy nawigacje i gdy na ekranie pojawia się ze niemożna przeglądać zdjęć…. Nie klikamy ok. klikamy lewy górny róg potem prawy górny, lewy dolny prawy dolny i klikamy Explorer wtedy wchodzimy w Windows\programme odpali się Explorer i wchodzisz My Flash Disk/lucca tam zmieniamy nazwę plikowi lucca.exe ja dodałem cyfrę, 1 czyli wyszło lucca1.exe poczym przeniosłem z karty SD do tego katalogu plik automapa.exe i zmieniłem nazwę na lucca.exe  po zrestartowaniu cieszymy się jedna z dokładniejszych map Powodzenia
  • #7
    Miksz
    Level 1  
    Witam,
    mnie udalo się bez problemu zainstalowac Automape 5.0.5 na karcie SD i startuje ją z menu Windowsa w nawigacji, jest prawie wszystko OK poza jedną sprawą ... nie mam dzwięku ... żadnego. Proszę o pomoc :)
  • #8
    gnan
    Level 1  
    witam czy ktos by mi podał jaką am do tp300
  • #9
    jaro747
    Level 10  
    Miksz wrote:
    Witam,
    mnie udalo się bez problemu zainstalowac Automape 5.0.5 na karcie SD i startuje ją z menu Windowsa w nawigacji, jest prawie wszystko OK poza jedną sprawą ... nie mam dzwięku ... żadnego. Proszę o pomoc :)


    Sprawdź w ustawieniach systemowych Wina CE 5.0 (opcje audio) czy masz zafajkowane opcje dźwiękowe. U mnie zadziałało....