Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radioodbiornik MAZDA 3266 made in USA krok co 200kHZ!!!

sq8erb 08 Jun 2008 08:01 1634 4
    sq8erb
    Level 12  
    Dzień dobry!
    Mam w samochodzie radioodbiornik MAZDA 3266 zza wielkiej wody.
    Jest to zwykły radioodbiornik z magnetofonem który ma krok syntezy co
    200 kHz !!! Więc nie odbiera wszystkich stacji radiowych. Czy istnieje sposób przeprogramowana tego radia ?
    Pozdrawiam
    Przemek SQ8ERB :D

Przeniosłem z "Radiotechnika ABC" /c2h5oh/
    krzych1-b
    Level 21  
    Spróbuj znaleźć instrukcję do niego , być może pomoże ,ew. poczytaj posty na ten temat na elektrodzie było bardzo dużo opisów.
    sq8erb
    Level 12  
    Dzięki krzych1-b.
    Kupiłem samochód z takim radiem. Samochód jest w wersji Z USA. Światła zmienili na Europejskie ale radio nadal ma krok co 200kHz a nie jak u nas co 1000kHz.
    Próbowałem robić tak jak w urządzeniach krótkofalarskich w/w firmy czyli reset przez wciśnięcie klawiszów podczas włączania radia ale jak do tej pory
    bez skutku.
    Radia jeszcze nie wyjmowałem więc nie wiem jakie są tam wtyki. Jeśli ktoś z koleżeństwa może mi podpowiedzieć jak najprościej podłączyć inne radio jeśli tego nie zmodernizuje na nasz standard.

Gorąco pozdrawiam

Przemek SQ8ERB. :D
  • Helpful post
    apap
    Level 21  
    Jak je wyciągniesz, popatrz, kto je zrobił - Fujitsu, Matsushita, czy jeszcze ktoś inny. Regułą jest, że jeżeli samochód dedykowany jest na rynek amerykański i australijski (lub daj Boże na EU), to radio musi obsłużyć nasz standart i da się przełączyć (softwarowo lub ingerencją w zwory czy diody), jeżeli był tylko na Stany lub na Stany i JPN, to umarł w butach.
    sq8erb
    Level 12  
    Dziękuję apap.
    Przy najbliżej okazji wyciągne je i zobaczę co to za producent.

Pozdrawiam

Przemek