Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Instalacja gazowa Dream XXI N

09 Cze 2008 11:00 3354 6
  • Poziom 9  
    Dzień dobry,
    Mam problem z instalacją Dream XXI N. Mianowicie po zainstalowaniu programu, sterowników, podłączeniu interfejsu USB pokazuje się komunikat o braku połączenia z komputerem gazowym.
    Mam jeszcze drugi problem, a mianowicie po włączeniu zapłonu w centralce rodzaju pracy/benzyna, gaz/oraz ilości gazu w zbiorniku /czujnik pełnego wskazania, w zbiorniku jest około 50% gazu/ świeci się dioda czerwona a zielona pulsuje, świeci się również czerwona dioda wskazująca rezerwę gazu.
    Po około 8 sekundach wszystkie diody gasną, tak jak by nie było zasilania centralki.
    Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tych problemów. Chcę dodać. że jestem mechanikiem a nie gazownikiem.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 9  
    Dziękuję Malin 144 za podpowiedź. Niestety na elektronice i komputerach znam się na poziomie podstawowym. Prosił bym o szerszą podpowiedź

    Regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger
  • Poziom 11  
    ZLOKALIZUJ Cewke w swoim aucie i tam powiniwnes podlaczyc plus i impuls czyli czerwony i brazowy kabelek z instalacji. najprawdopodobniej to te polaczenia cos psuja. Cosie z autem dzieje dlaczego chesz sie podlaczyc??
  • Poziom 9  
    Problem z komunikacją z komputerem gazowym został rozwiązany. Niestety wystąpił inny problem.Mianowicie po uruchomieniu programu, ustawieniu parametrów, w zakładce wizualizacja nie pokazuje prędkości obrotowej silnika co skutkuje tym, że nie przełącz na gaz.
    Dodam,że instalację gazową kupiłem używaną zamontowałem w Nexii.
    Może ktoś wie z kąt ta instalacja pobiera prędkość obrotową silnika, to znaczy jak się z tym problemem uporać.

  • Poziom 21  
    Witam.Obroty czyta z cewki podłącz przewód brązowy ze sterownika gazowego do przewodu białego cewki zapłonowej auta.
  • Poziom 9  
    Dziękuję "teges" za podpowiedź, sprawdziła się 100%.Jednak" im dalej w las tym więcej drzew". Mam następny problem, a mianowicie nie mam zasilania na cewkę wielozaworu w butli. Sprawdziłem poprawność połączeń / przedzwoniłem przewody/ i wszystko gra. Na końcu sprawdziłem napięcie na pinach wychodzących z komputera gazowego przy włączonym i wyłączonym silniku /przewody to niebieski i czarny/ i wyszło mi 0.01V. A moim zdaniem powinno być 12V. Czy to oznacza uszkodzenie komputera, czy też może jest inna tego przyczyna?