Quote: Mam pytanie czy znacie jakiś sposób aby sprawdzić silnik na ile jest volt?
A może ktoś we na ile są te modele: (pisze wszystko co jest napisane na silniczku)
21651 3C013114
MDN3BC3DSN 01AUG02 CA5
PPN7KB46B 2938PB
DJ904Y N9Z28A
Wklepałem je w googlach i znalazłem tylko jeden - ten MDN to jakiś krokowiec, a takie silniki są sterowane prądem a nie napięciem, nie sposób powiedzieć na jakie jest napiecie, prawdopodobnie rzędu dziesiątek woltów.
Sprawdź omomierzem jaką ma rezystancję między wyprowadzeniami (różne kombinacje) i podaj rozmiary silnika, może uda się oszacować.
Dodano po 29 [minuty]:
Quote: To jaka różnica w prądach będzie gdy silnik dostanie się do suszarni i będzie musiał pracować pod obciążeniem(wentylator) w temperaturze około 60-70stopni Celsjusza?
Jeżeli chodzi Ci o proporcje prądów - nie, nie zmienią się. Wzrosną bardzo nieznacznie, raczej proporcjonalnie.
Pamiętaj że moc tracona na uzwojeniu jest proporcjonalna do kwadratu prądu, a więc zwiększenie prądu 2 razy powoduje 4 krotny wzrost traconej mocy (cieplnej).
Podwyższona temperatura pracy zwiększa przenikalność magnetyczną, ale przy różnicy kilkadziesięciu stopni to nie powinno mieć dużego wpływu na prąd. Silnik rozgrzeje Ci się o jakieś 20-30 stopni "wyżej" niż zwykle, czyli niewiele.
Zmiana będzie nieznaczna na tyle że można ją pominąć, ale gdyby ktoś w to wnikał - w podwyższonych temperaturach rośnie indukcyjność -> mniejsza reaktancja indukcyjna -> większy prąd. Tak się dzieje do temperatury curie w której ferromagnetyk nagle traci swoje właściwości magnetyczne. Nie pamietam ile wynosi temperatura curie dla stali elektrotechnicznej, wydaje mi się że co najmniej 700st. C (tyle ma zwykła stal). Przy różnicach temperatur kilkadziesięciu stopni ten wzrost prądów jest praktycznie niezauważalny.