Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez 1,6 GLI GAZ, pali dopiero po wlaniu paliwa do...

Yashx 11 Cze 2008 19:51 1477 3
  • #1 11 Cze 2008 19:51
    Yashx
    Poziom 2  

    Witam. Mam problem (chyba jak wiekszość tutaj :) Nie wiem co się stało, ale w Polonezie Caro 1,6 GLI z gazem, nie mogę odpalić silnika. Pali dopiero jak wleje mu kieliszek paliwa tam gdzie jest filtr powietrza. Potem muszę przygazować i po przekroczeniu 2,5 tys obrotów i przeskoczeniu na spalanie gazu wszystko jest OK. Auto może być odpalane tylko na benzynie. Może ktoś miał podobny problem lub ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

    0 3
  • #2 11 Cze 2008 20:01
    gzresieknysa
    Poziom 20  

    A pompa paliwa chodzi? Słychać jej pracę podczas kręcenia rozrusznikiem?
    Często w poldasach leci pompa w zbiorniku, z wiadomych powodów (niski stan paliwa)
    Jeżeli pompa chodzi to zdejmij obudowę filtra i zobacz czy przy próbie rozruchu podawane jest paliwo. Patrząc na przepustnicę powinno być widać rozpylanie paliwa tuż nad nią. Jak tu jest sucho to sprawdź wtryskiwacz i jego instalację.

    Pozdrawiam.

    0
  • #3 11 Cze 2008 20:54
    Yashx
    Poziom 2  

    Dzięki za zainteresowanie. Nie znam sie za bardzo, ale po przekręceniu kluczyka słychać taki dźwięk (jakby bzyczenie, ciezko określić), gdzieś przez około 3 sekundy i następnie jakieś kliknięcie.

    0
  • #4 11 Cze 2008 21:23
    Stanisław 1
    Poziom 16  

    Sprawdź czy jest ciśnienie na wyjściu z zbiornika paliwa jeżeli nie to uszkodzona pompa paliwa lub uszkodzony wężyk łączący pompę i króciec wyjściowy bardzo częsta awaria tych aut.

    0