Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

3210 nie ładuje...

michal__ 01 Lut 2004 20:37 1552 20
  • #1 01 Lut 2004 20:37
    michal__
    Poziom 16  

    Mam 3210 i jak ja podlaczam do ladowarki to na ekranie zaczyna migac bateria. Co z tym zrobic? Czy to jest wina softu??? Z góry dzieki :)

    0 20
  • #2 01 Lut 2004 20:51
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 01 Lut 2004 21:11
    jarek1
    Poziom 27  

    a ładowarka jest impulsowa czy transformatorowa

    0
  • #4 01 Lut 2004 22:06
    rybol
    Poziom 20  

    przytuluj dobrze styki baterii!! temat poruszany dosc czesto!!!

    0
  • #5 01 Lut 2004 23:46
    hery
    Poziom 17  

    Zgadzam się - na 99% są to dolutowane styki baterii które nie kontaktują!!!

    0
  • #6 02 Lut 2004 01:05
    Jakóp
    Poziom 11  

    ale żeby wiedziec o tych stykach na bank sprawdź temperatuer bateri w net monitorze (test 20) jak jest -17 to własnei te styki...

    0
  • #7 02 Lut 2004 09:25
    jarek1
    Poziom 27  

    gdyby to były styki baterii to napisałby "nie ładuje" no chyba że bateria jest padnięta do 0

    0
  • #8 02 Lut 2004 10:20
    [ DoctoR ]
    Poziom 15  

    nie zawsze, wlasnie najczesciej jak sa niedolutowane to mruga wskaznik baterii no i oczywiscie gdy bateria jest slabiutka... natomiast przy napieciu 0V na baterii w ogole nic sie nie dzieje na LCD, telefon ja laduje... gdy naladuje ja do ok 2V to wtedy polaryzowana jest matryca i po chwili zaswieca sie wskaznik

    0
  • #9 02 Lut 2004 10:28
    grzeskk
    Poziom 30  

    podepne się do tematu i spytam co jest jak pokazuje że ładuje a nie ładuje w rzeczywistości?

    0
  • #10 11 Lut 2004 10:25
    piotrek5001
    Poziom 24  

    Możt to także być wada w oprogramowaniu. Ale najprawdopodobniej styki nie kontaktują.

    0
  • #11 22 Lut 2004 14:05
    maciekolo
    Poziom 13  

    mialem to samo:ladowala ci tylko na wył-bateria migała.Dzis do niej popatrzylem i byly styki odlutowanie.Lutownica w reke,styki poprawione i teraz jest ok. :P

    0
  • #12 24 Lut 2004 22:37
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #13 25 Lut 2004 23:01
    jarek1
    Poziom 27  

    przelutuj styki od baterii te cztery blaszki które mają stykać z baterią tylko dokładnie ja przylutu.

    0
  • #14 02 Mar 2004 21:47
    Fridem
    Poziom 11  

    WITAM kupiłem sobie nokie 3210 i jak się okazało po podłączeniu pod ładowarke
    telefon nie odpowiadał (wogule się nie ładował) po dokładnym obejżeniu dopatrzyłem się
    że jedn nużka dzie nużki obok siebie są oberwane tak więc załatwiłem sobie drugą 3210 i te nużki
    przelutowałem i telefon sięzaczoł ładować JEDNAK podczas ładowania co jakieś ok 5 min w telefonie zapalają się
    diody i za chwile gasną ??? TELEFON ŁADUJE SIĘ CAŁĄ NOC I BATERIA TRZYMA 1-2 GODZ BATERIA NOWA
    SPRAWDZANA NA INNYM TELEFONIE I JAK BY BYŁO TEGO MAŁO to czsem jak odłącze od ładowarki na wyświetlaczu dalej pokazuje
    Wgrywałem nowy soft i nic??
    że ładuje O CO TU BIEGA????????

    0
  • #15 02 Mar 2004 22:43
    [ DoctoR ]
    Poziom 15  

    geez, Panie moze troszke wysil sie i poszukaj na tym forum - ze sto razy juz to bylo. No ale...
    1. sprawdz napiecie ladowania - powinno byc ok 2,4 - 2,7 V
    2. sprawdz polaczenie miedzy R137 i R104 - jesli brak to zrob zwore

    0
  • #16 03 Mar 2004 10:25
    inventco.eu

    Poziom 29  

    moze byc takze brak takiego malego elementu obok stykow baterii! (wyglada jak rezystor lub kondensator SMD)
    a jeszcze jedno sprawdz pobor pradu w telefonie jak jest wylaczony!
    jak jest zbyt duzy to sie nigdy nie naladuje

    0
  • #17 03 Mar 2004 16:12
    Fridem
    Poziom 11  

    Ten Kondensator jest calutki a napięcie sprawdze dzisiaj i dam odpowiedż

    0
  • #18 03 Mar 2004 21:10
    Fridem
    Poziom 11  

    Troszke kombinowałem i zamiast dwóch nużek przylutowałem kabelki i podłączyłem pod baterie
    telefon ładuhe ale jak ładuje to brżęczy ???
    Kolega [ DoctoR ]
    "sprawdz polaczenie miedzy R137 i R104 - jesli brak to zrob zwore"
    I można prosić jakiś dokładniejszy opis schemat

    0
  • #20 03 Mar 2004 21:25
    Fridem
    Poziom 11  

    OK DZIĘKI A TA ZWORA TO MA SIĘ ROZUMIEĆ że mam zrobić zwarcie nużek z tym C137

    0
  • #21 09 Wrz 2004 17:53
    free22
    Poziom 17  

    urwany punkt lutowniczy pod termistorem
    (R127)
    wie ktos moze z kad moge pociagnac zwore??

    0