Mam problem z odbiornikiem Grundig T55-830 text z chassis CUC7303 (procesor SDA5252-2 G002, pamięć 24C02, głowica zintegrowana typu Grundig 29504-301.01). Odbiornik po uruchomieniu działa poprawnie przez kilka minut - działają regulacje, strojenie, przełączanie kanałów. Po kilku minutach (do kilkunastu) od momentu włączenia nie da się już przełączać programów, ani stroić tunera - odbiornik pozostaje na ostatnio załączonym programie (jakby procesor stracił komunikację z głowicą po magistrali I2C). Po wyłączeniu odbiornika i odczekaniu kilku godzin, odbiornik znowu przez kilka minut pracuje normalnie. Czas poprawnego działania jest zależny od tego jak długo odbiornik "odpoczywa" (im więcej dni pozostaje niezałączony, tym dłużej poprawnie działa po włączeniu). Jeżeli włączy się go zaraz po tym jak się zablokuje, odbiornik nie odbiera sygnału.
Wymieniłem: pamięć, głowicę zintegrowaną, procesor, stabilizator 5V i reset. Nie dało to żadnych rezultatów. Może ktoś z Was spotkał się już z taką usterką. Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam,
Romek
Wymieniłem: pamięć, głowicę zintegrowaną, procesor, stabilizator 5V i reset. Nie dało to żadnych rezultatów. Może ktoś z Was spotkał się już z taką usterką. Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam,
Romek