No więc, mój problem polega na tym że
Brak świateł postojowych bez właczonego silnika (z aku)
Słabe światła nawet z nowym akumulatorem,ale mam mocne kierunki.
właśnie zauważyłem że postojówka mi chodzi tylko jak mam włączone normalne światła z silnika? ;/ Nie rozumiem.
Wogóle mam jakoś nietypowe te kable w kloszu. Są dwa biało czerwone, z czego jeden idzie do niczego (wisi)
teraz to juz nie wiem o co chodzi
zdjęcie:
Spróbuje to wyjaśnić jak się tylko da. patrzcie na oryginalny schemat
i czytajcie
http://www.akf-shop.de/moser/s51-1c1.pngSCHEMAT!!
1> Kabel co wisi jest czerwono biały, idzie do złącza 56, a tam łączy sie z kablem podłączonym do postojówek tylnich, też czerwono białym.
2> Kabel podłączony do przednich postojowek jest czerwono biały i idzie samotnie do 59b.
3> Światła postojowe chodzą tylko przy zapalonym silniku. Na pozycji 3.
4> Mam słabe światła mimo dobrego akumulatora.
5> Kabel żólto czarny idzie od 15, do klaksonu, oraz czerwono białym od razu do podświetlenia licznika. Podświetlenie i klakson działa przy pozycjach stacyjki 2 i 3
6> Jak zamieniłem z ciekawości to co wisi do 59b, a to pojedyncze na 56 to na pozycji 2, światła nareszcie mocno działały, ale pewnie tylko z akumulatora, więc rozładowałby sie. Na pozycji 3 były światła jak zawsze, słabe z silnika. Nie wiem czy dobrze to opisuje jak było
7> Podczas tego co robiłem wyżej zetknęłem ten co wisi do postojówek, spaliłem bezpiecznik.
8> Teraz mi coś iskrzy jak śriboktętem omijam bezpiecznik, i nie da się już zrobic tych jasnych świateł.
9> Jak nie miałem aku to światła były tak samo słabe jak teraz, nic się nie zmieniło. Tylko mi kierunki i licznik doszedł.
Łopatologiczny obrazek:
Pomóżcie.
Czegoś mi brakuje przy 56
EDIT: Te światła tylnie nazwałem sobie postojówkami tylnimi, w każdym bądz razie chodziły nawet bez akumulatora przy włączonym silniku. z aku chodzi mi to podświetlanie licznika też.
Nie ma nikt enduro takiego jak ja i jakiegoś aparatu czy chociaż chęci?
edit: na obrazku ma być 59b a nie 59....
Brak świateł postojowych bez właczonego silnika (z aku)
Słabe światła nawet z nowym akumulatorem,ale mam mocne kierunki.
właśnie zauważyłem że postojówka mi chodzi tylko jak mam włączone normalne światła z silnika? ;/ Nie rozumiem.
Wogóle mam jakoś nietypowe te kable w kloszu. Są dwa biało czerwone, z czego jeden idzie do niczego (wisi)
teraz to juz nie wiem o co chodzi
zdjęcie:
![Poważny problem w Simsonie Enduro 90' [Zdjęcia Opis] Poważny problem w Simsonie Enduro 90' [Zdjęcia Opis]](https://i29.tinypic.com/30mvp7a.jpg)
Spróbuje to wyjaśnić jak się tylko da. patrzcie na oryginalny schemat
i czytajcie
http://www.akf-shop.de/moser/s51-1c1.pngSCHEMAT!!
1> Kabel co wisi jest czerwono biały, idzie do złącza 56, a tam łączy sie z kablem podłączonym do postojówek tylnich, też czerwono białym.
2> Kabel podłączony do przednich postojowek jest czerwono biały i idzie samotnie do 59b.
3> Światła postojowe chodzą tylko przy zapalonym silniku. Na pozycji 3.
4> Mam słabe światła mimo dobrego akumulatora.
5> Kabel żólto czarny idzie od 15, do klaksonu, oraz czerwono białym od razu do podświetlenia licznika. Podświetlenie i klakson działa przy pozycjach stacyjki 2 i 3
6> Jak zamieniłem z ciekawości to co wisi do 59b, a to pojedyncze na 56 to na pozycji 2, światła nareszcie mocno działały, ale pewnie tylko z akumulatora, więc rozładowałby sie. Na pozycji 3 były światła jak zawsze, słabe z silnika. Nie wiem czy dobrze to opisuje jak było
7> Podczas tego co robiłem wyżej zetknęłem ten co wisi do postojówek, spaliłem bezpiecznik.
8> Teraz mi coś iskrzy jak śriboktętem omijam bezpiecznik, i nie da się już zrobic tych jasnych świateł.
9> Jak nie miałem aku to światła były tak samo słabe jak teraz, nic się nie zmieniło. Tylko mi kierunki i licznik doszedł.
Łopatologiczny obrazek:
![Poważny problem w Simsonie Enduro 90' [Zdjęcia Opis] Poważny problem w Simsonie Enduro 90' [Zdjęcia Opis]](https://i26.tinypic.com/11llduw.png)
Pomóżcie.
Czegoś mi brakuje przy 56
EDIT: Te światła tylnie nazwałem sobie postojówkami tylnimi, w każdym bądz razie chodziły nawet bez akumulatora przy włączonym silniku. z aku chodzi mi to podświetlanie licznika też.
Nie ma nikt enduro takiego jak ja i jakiegoś aparatu czy chociaż chęci?
edit: na obrazku ma być 59b a nie 59....