Witam! W poszukiwaniach ciekawego analizatora natrafiłem, otóż na pewien projekt w pewnym czasopiśmie (kit AVT2864 w majowej EdW 2008// androot), który mnie zainteresował i postanowiłem go zmontować. Analizator po złożeniu działał od razu. Płytki dwustronne robiłem po raz pierwszy i nie było żadnych problemów, jedynie ze względu na brak metalizacji otworów musiałem scalaki wlutować bezpośrednio w płytkę. płytki składają się w kanapkę co ułatwia ich montaż w sprzęcie audio. Analizator posiada 3 tryby wyświetlania (słupkowy, punktowy, tryb pokazywania maksymalnej wartości amplitudy). Układ zostanie wmontowany do wzmacniacza na końcówkach symasyma z sterowaniem cyfrowym które zostanie w najbliższym czasie zmontowane.
Filmik http://pl.youtube.com/watch?v=_ApJ54k6GiA
Przepraszam za marnej jakości zdjęcia, brak aktualnie porządnego aparatu, w najbliższym czasie zrobię wyraźniejsze.

Moderated By androot:W DZIALE DIY NIE POBIERAMY PROWIZJI DLA SIEBIE!! Zamieszczone w pliku rar skany artykułu z EdW są kiepskiej jakości. Poczytaj coś o zasadach skanowania i zapisu takich plików, żeby nie zajmowały dużo miejsca. Udało się w ten sposób odchudzić archiwum o ponad 2MB.
Cool? Ranking DIY