Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Celeron II 600 MHz, Flash Payer i YouTube...

15 Cze 2008 19:52 1886 2
  • Poziom 14  
    Mój problem polega na tym, że strasznie przycina mi Flash Player =/
    Na YouTube nic zobaczyć nie można, bo obraz przycina co chwilkę, ale dźwięk daje radę.


    Co może być tego przyczyną?
    Czy komputer jest aż tak słaby?


    Typ procesora: Intel Celeron II, 600 MHz (9 x 67)
    Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-6VXE7+
    Pamięć: 640 MB SDRAM
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 64 MB
    Karta dźwiękowa: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
    System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 1
    Dysk fizyczny: ST313520A
    Partycje:
    C: (NTFS) 3584 MB (1300 MB wolne)
    D: (NTFS) 9358 MB (3417 MB wolne)
    Monitor: SyncMaster 793DF/793MB (H9LXC53320)
    Napęd : LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
    Karta sieciowa: Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
    Urządzenie USB: Creative WebCam Vista
    Połączenie z Internetem: chello 512

    Pozdrawiam

    PS. Dodam że system jest bardzo zadbany. Raz na tydzień wykonuję defragmentację dysków, czyszczenie rejestru i usuwanie zbędnych, niepotrzebnych plików.
  • Poziom 18  
    szymon021990 napisał:
    Mój problem polega na tym, że strasznie przycina mi Flash Player =/
    Na YouTube nic zobaczyć nie można, bo obraz przycina co chwilkę, ale dźwięk daje radę.


    Przyczyną raczej nie jest komputer, bo mój kolega ma jeden komp ze słabszym sprzętem "w środku" i jemu się nie ścina nic, ale łącze ma 1 Mbps.

    szymon021990 napisał:

    Połączenie z Internetem: chello 512


    Taka prędkość powinna wystarczyć, ale czy taka jest rzeczywiście... Czy przy otwieraniu stron, pobieraniu plików transfer spada, jest niższy ?

    Może reinstalacja Flash Playera pomoże.
  • Poziom 14  
    Właściwie, transfer wynosi około 60kb/s. Na poprzednim, szybszym komputerze podłączonym do tego samego internetu, wszystko śmigało, nie było mowy o przycięciach.
    Nawet gdy poczekam aż film się zbufforuje cały, przy odtwarzaniu są problemy :/

    michalak92 napisał:
    Może reinstalacja Flash Playera pomoże.


    A jak to zrobić? Usunąć tak jak każdy inny program, przed "Dodaj usuń programy" ?


    [EDIT]: Przeinstalowałem Flash Playera - niestety to nic nie pomogło. Filmy tną się dalej...