Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Klimatyzacja peugeot 206

17 Cze 2008 20:48 17929 15
  • Poziom 9  
    Przepraszam nie wiem czy dobrze opisze swój problem jaki mam z klimatyzacją w peugeot 206 .zacznę od tego że żaden mechanik nie może sobie z tym poradzić.Niby wszystko jest ok a klimatyzacja w ogóle nie działa.
    Została całkowicie napełniona ,sprawdzona szczelność (jest ok),ciśnienie ok a ona dalej nie działa.Po włączeniu tylko drgnie i się wyłącza .Wymieniony został czujnik ciśnienia klimatyzacji , który jest koło osuszacza (jest nowy),a klima dalej nie działa.Podpięto ją na krótko i zaczyna działać normalnie , chłodzi .Jeśli ktoś wie co z tym zrobić proszę o pomoc , gdzie szukać , jak działać?
  • Poziom 30  
    cos kiepskich masz tych "naprawiaczy".
    Agregat odpala na moment i zaraz wyłącza? Co dzieje się z ciśnieniem?
    Gdy układ bedzie zatkany to beda przerosty, agregat przez moment napompuje i ciśnienie nie zejdzie. Dlatego bedzie wyłączona już później.
    Poza tym podałbyś więcej danych dot. auta i klimy to można coś zacząć radzić od strony elektrycznej.
  • Poziom 22  
    niech Ci szpece sprawdzą tak jak mówi cardiag czy sprężarka sie załącza, jeśli jest gaz to powinna chodzić, jak nie to czy zasilanie do niej dochodzi, i czy elektromagnes łapie, można bezpośrednio na postoju podpiąć napiecie do niej i zobaczyć czy "łapie"

    pozdro
  • Spec od samochodów
    podstawowa sprawa to czy przy załączeniu uruchamia się wentylator i jesli to jest nowszy to sprawdzić dane w bsi i klimatyzcki czy jest potwierdzenie uruchomienia
  • Poziom 9  
    Jeśli chodzi o tego peugeota 206 ....,rok 2002 1,9 diesel zwykły, klimatyzacja jest mechaniczna (ręczna )
    Przy załączaniu ciśnienie jest od 4-5 i się wyłacza.Elektromagnes łapie ( ma 4,7 oma )sprężarka się załącza , a klima dalej nie działa .
  • Poziom 22  
    które ciśnienie masz 4-5?? chyba nie wyskokie??
  • Poziom 19  
    4-5 na wylaczonej czy właczonej ? Jesli na właczonej to na niskim czy wysokim ?
  • Poziom 9  
    4-5 jest na włączonej klimatyzacji,na niskim.Jak sprężarka się załącza to ciśnienie jest 4 dochodzi do 5 i się wyłącza ,trwa to kilka sekund ,następuje takie brrrr.
  • Poziom 19  
    Podaj jakie jest ciśnienie na wysokim w tym czasie.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Powinno zawierać się w przedziale od 11do 15 atm.
  • Poziom 12  
    Miałem identyczny problem w identycznym aucie. Najważniejsza sprawa to czy przy załączeniu klimy rusza wentylator, powinien startować na wolnym biegu, jeżeli nie startuje to opiszę ci możliwe usterki i jak sobie z nimi poradzić.
  • Poziom 9  
    Cieszę się że jeszcze ktoś odpisuje na moją nieszczęsną klimę ,oczywiście dalej nie działa.Byłem nawet w serwisie peugeota ale tam też nie potrafili tego problemu naprawić .Przy załączeniu wentylator nie działa .Jeśli masz jakiś pomysł proszę o pomoc.
  • Poziom 11  
    pierwsza rzecza ktora bymsprawdzil to opornica wentylatora czy posiada wolny i szybki bieg wentylatora... problemem moze tez byc za duza ilosc czynnik w ukladzie...
  • Poziom 11  
    Koledzy sprawa może być bardziej prosta niż się zdaje. Czytając problem kolega Wiesiak napisał że jak podepną na krutko to działa. Jest to na pewno klimatyzacja ręczna właczana przez włącznik. Może być tak że ten oto włącznik jest np. podpalony lub nie łączy zbyt dobrze. Może się okazać również że wszystko to idzie przez przemiennik który również może dawać w "kość". Powodzenia!
  • Poziom 11  
    jezeli jest to 206 na multipleksie to wlacznik daje tylko sygnal... i tu jego rola sie konczy
  • Poziom 9  
    Jeśli chodzi o tego peugeota 206 (tzn .o klimę) ,to dopiero teraz udało mi się naprawić.Znalazłem gościa który sobie z tym poradził,okazało się że to wina komputera Bsi, żle był zakodowany i w ogóle nie jest od tego auta,ale działa.Dzięki za odpowiedzi i dorady.