Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

seat ibiza'00 radio fabryczne nie trzyma pamięci ustawień

q_1 18 Cze 2008 08:57 3781 8
  • #1 18 Cze 2008 08:57
    q_1
    Poziom 9  

    Witam;
    kupiłem seata ibize '00 radio fabryczne z (dużym wyświetlaczem), wymieniłem panel z wyświetlaczem i jest kolejny problem - radio nie trzyma ustawień pamięci. Po włączeniu ustawiam bass, treble, balans & fader, wyłączam radio i po ponownym włączeniu ustawienia same wracają do fabrycznych. Chcąc ustawić stacje radiowe na poszczególnych numerach pamięci, po przytrzymaniu klawisza słychać bip, ale częstotliwość nie wpisuje się do pamięci. Czyżby padł procesor...? Czy już szukać nowego radia czy naprawa... ?
    Pozdrawiam

    0 8
  • #2 18 Cze 2008 11:18
    SlaweK
    Poziom 43  

    Czy to jest to radio z obsługą klimy na dużym panelu przednim i panel wariował, tzn, sam się załączał, przełączał ? Jeśli tak to niepotrzebnie zmieniałeś panel, usterka jest jeszcze w radiu.

    SławeK

    2
  • #3 18 Cze 2008 11:43
    q_1
    Poziom 9  

    panel jest bez klimy. Zmieniłem go bo nie wyświetlał. Teraz na próbę założyłem ponownie stary panel a radio dalej nie zapamiętuje ustawień.

    0
  • #4 18 Cze 2008 17:26
    LWD11
    Poziom 29  

    q_1 napisał:
    Witam;
    kupiłem seata ibize '00 radio fabryczne z (dużym wyświetlaczem), wymieniłem panel z wyświetlaczem i jest kolejny problem - radio nie trzyma ustawień pamięci. Po włączeniu ustawiam bass, treble, balans & fader, wyłączam radio i po ponownym włączeniu ustawienia same wracają do fabrycznych. Chcąc ustawić stacje radiowe na poszczególnych numerach pamięci, po przytrzymaniu klawisza słychać bip, ale częstotliwość nie wpisuje się do pamięci. Czyżby padł procesor...? Czy już szukać nowego radia czy naprawa... ?
    Pozdrawiam


    a może w radio głupieje bo ma wykwity z grafitowych przelotek, które trzeba zmyć i zakonserwowac przed korozją

    0
  • #5 18 Cze 2008 19:18
    q_1
    Poziom 9  

    "a może w radio głupieje bo ma wykwity z grafitowych przelotek, które trzeba zmyć i zakonserwowac przed korozją"

    >może troszeczkę jaśniej...

    0
  • #6 18 Cze 2008 19:48
    djlj24
    Spec od car audio

    Wyjąć moduł radia (ta puszka za wyświetlaczem), otworzyć od dołu i popatrzeć na płytę. Jak widać ciemnoszare wykwity to należy je zmyć.

    1
  • #7 18 Cze 2008 21:21
    waldi58
    Poziom 23  

    Ustawienia audio są programowane. Należy odpowiednio ustawić barwe i balans a potem aby zapamiętać nacisnąć np klawisz 1 i przytrzymać ok 3 sekundy. Powinno na displayu pojawić się napis Sound 1.

    0
  • #8 19 Cze 2008 07:40
    q_1
    Poziom 9  

    Tak właśnie robię, wyświetla się sound 1, jest piękny "bip" i po wyłączeniu i włączeniu radia są inne ustawienia (fabryczne). To samo dotyczy programowania ustawień... jak i ustawiania stacji radiowych.

    0
  • #9 19 Cze 2008 23:29
    q_1
    Poziom 9  

    sprawdzilem radio - wykwitów brak, jakieś pomysły...?

    Dodano po 32 [minuty]:

    ok, poszukałem troszkę, to radio jest na EEPROM 24C16, patrząc na kartę katalogową i całą resztę niezbędnych czynności do wykonania w celu diagnozy, a jeśli jest uszkodzony to akąd pobrać wsad... dochodzę do wniosku że 150pln za następne to dobra cena. Pozdrawiam wszystkich czytających...

    0
  Szukaj w 5mln produktów