Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda octavia jak zamontować automatyczny wyłącznik świateł

krzysztof6771 18 Jun 2008 15:11 5209 5
Relpol
    krzysztof6771
    Level 2  
    Witam kupiłem automatyczny wyłącznik świateł z OBDII i nie bardzo wiem jak go podłączyć czy macie może opis kostek z przełącznika świateł do octavi 2000r, i jak i gdzie podpiąć się do kontrolki od ładowania akumulatora. Poniżej link do tego wyłącznika.Proszę pomóżcie
    https://www.obd2.pl/index.php?p54,automatyczny-wlacznik-swiatel
  • Relpol
    jarecki04
    Level 26  
    Do grupy VW nie nadaje się musisz mieć osobno lewą , prawą stronę postojówek oraz deske zaslaną czyli trzy wyjścia postojowe
  • Relpol
    momik12
    Level 31  
    na upartego można zablokować wyjścia diodami o odpowiedniej mocy.
    krzysztof6771
    Level 2  
    dzięki to chyba dam sobie spokój z tym wyłącznikiem, 25 zł to nie majątek
    wan_777
    Level 11  
    Z tym za 25 zł. to raczej ostrożnie. Prawdopodobnie jest tam jeden przekaźnik i trochę elektroniki. Myślę, że warto założyć dwa przekaźniki, tak aby oddzielić światła drogowe od postojowych i deski rozdzielczej. Oczywiście zastosować też diody, aby rozdzielić prawe i lewe postojowe oraz deskę rozdzielczą.
    Krzych0263
    Level 12  
    Włączniki za 25 to same problemy. Rzadko kiedy działają prawidłowo. Za 50 zł można kupić dobry włącznik nadający się do grupy VW, tym bardziej jeśli to benzyna. Przy dieslu jak grzeją świece, to światła załączają się trochę później. Mogę dać namiar na te włączniki w Poznaniu, nie wiem tylko, czy prowadzą sprzedaż wysyłkową.