Witam, od pewnego czasu szukam informacji o moich kolumnach i nie mogę znaleźć nic konkretnego. Są to stare kolumny najprawdopodobniej unitry na przetwornikach tonsila GD 20/20 20W 8ohm, GDW 9/15/(8 chyba) 15W 15ohm i GDW 6,5/1,5/(8 chyba) 1,5W 15ohm (strasznie niewyraźnie napisane). Mam zamiar doprowadzić je do w miarę możliwości dobrego stanu. Chyba wszystkie głośniki zostały potraktowane śrubokrętem palcem czy czymś takim zawieszenia też wymagają wymiany. Nawet obudowom się dostało parę lat temu zrobiłem w nich br. Mam zamiar zamknąć obudowy zregenerować niskotonowe i wymienić średnio i wysokotonowe na nowe produkty tonsila. Teraz moje pytanie do Was jak to wszystko połączyć, myślałem nad zwrotnicą ale fabrycznie jej nie było a to co było już nie istnieje. Może ktoś zasugeruje jakich elementów mam użyć przed głośnikami pamiętam że było coś przed średnio i wysoko tonowym ale co to nie mam pojęcia i jeśli jest ktoś w stanie to proszę o identyfikację całego zestawu. Z góry dziękuję. https://obrazki.elektroda.pl/71_1213905272.jpg