Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

auto alarm Bosch blocktronic ir-us

bbolss 21 Jun 2008 21:00 2331 1
    bbolss
    Level 10  
    siema
    w skrócie
    punto 1 95rok u nas od nowości alarm Bosch blocktronic ir-us
    został on wyłączony programowo?kodem?(ktoś to robił nikt nie pamięta kto i jak;/ bo podobno wariował...
    dziś chciałem zobaczyć co tam jest nie tak po wielkich trudach i rozebraniu sporej częsci kokpitu znalazłem go głęboko schowanego :D generalnie odpiołem wtyczki patrze - nie odpala wogole - odciecie zaplonu mysle no to wepne spowrotem - odpala i na dodatek BACH alarm działa... nawet otwieranie z pilota :D :D :D :D
    to auto stało ładnych pare lat jak sie ojciec wyprowadził czekało aż ja zrobiłem prawko... a teraz jadę na słowacje na wakacje i myślę alarm by sie przydał :P
    no i teraz jedyny problem - jak powiedzmy baterie mi siądą to jak go wyłączyć ręcznie? powinien być jakiś przycisk? szukałem ale nadaremno ;/
    i ewent jak go wyłączyć znów tak jak to było zanim wyjołem tą wtyczke nieaktywny ? mam jakas drobną instrukcje ale nic na ten temat nie ma ;/
    czy do tego alarmu powinny być jakies kody itp? bo do kluczyka znalazłem ale do alarmu nie mogę :/
    z góry dzięki
    bbolss
    Level 10  
    hmm szczerze to zajęło mi to trochę czasu ale znalazłem jakąś pseudo kostkę po rozłączeniu której (na ok 1s choćby) alarm ustaje auto pali jeździ wszystko jest jak należny po odłączeniu jej na stałe wogóle alarm się nie uaktywnia ani nie blokuje niczego w aucie (jaki sens ma taki alarm to ja nie wiem ale możne jak na tamte czasy to bylo ok) co dziwne nawet po odpięciu akumilatora syrena ustaje ale po ponownym podpięciu wyje znów a po odcięciu tej kostki wszystko ustaje ;] nie bylo łatwo to znaleść jechałem kabel po kabelku od alarmu przez wszystkie czujniki itp ale skoro ja byłem w stanie to chyba kazdy by był z odrobiną chęci i wolnym popołudniem :D żadnym mechanikiem nie jestem inforamtyke studiuje :) niewazne schowałem tą kostke najgłębiej jak sie da i dorobiłem swój własny przycisk i działa jak nalezy :)
    do zamknięcia