Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolejne auto - Volvo S40 i S80

MluMlu 23 Jun 2008 21:16 2553 8
    MluMlu
    Level 18  
    Witam.

Na dzień dzisiejszy jest Audi A3, ale byłem na giełdzie i oszalałem na punckie Volvo S40 i S80, a zwłaszcza na tym drugim.

Jak oceniacie markę Volvo zwłaszcza S80 ?? Rocznik 2000.
    cardiag
    Level 30  
    jak silnik vw 2.5 tdi to ładnie bo spalanie do przyjecia. elektryka.. hm.. trudna w naprawie. Zaawansowane oprogramowanie jesli mowa o s80.
    MluMlu
    Level 18  
    cardiag wrote:
    Zaawansowane oprogramowanie jesli mowa o s80.

..a jak coś padnie to pewnie też ładnie kosztuje
    sxill
    Level 15  
    S40 to nie volvo. Auto zaprojektowane w Holandii a czesci japonsko-francuskie. Cala plyta podlogowa i duzo elementow nadwoza z Carismy, silnik i skrzynia od Renault. Jakbys chcial diesela 1.9 to tylko ten najmocniejszy (najnowszy) bodajze 115KM.
    sxill
    Level 15  
    Tak, ten 115KM jest ok, ale poprzednie strasznie awaryjne bo to silniki od renault. Skrzynie tez padaly.
    Vegeta_1906
    Level 12  
    ja słyszałem od faceta który sprowadza auta z Niemiec że ogólnie poleca Volvo, a gdy powiedziałem o S40 to tym bardziej. już nie wiem kogo słuchać ;/ mi też cholernie podoba się ta S40, ale na rok 2000 nie stać mnie, myślę coś o tym - http://moto.allegro.pl/item393464218_sliczne_volvo_s40_automat_skora_klima_gaz.html

to jest akurat wersja z automatem, mi tam na tym nie zależy, raczej wolałbym manuala, ale w skórze. nie polecacie?
    sxill
    Level 15  
    Generalnie jesli s40 z tych lat to tylko benzynka (moze byc z gazem). Skora jest marnej jakosci i w rzeczywistosci po latach wyglada nieciekawie. Ogolnie wykonczenie wnetrza jest biedne, wszystko marnej jakosci i takie plastikowe. Ladniej wyglada na zdjeciach niz w rzeczywistosci. Co do skrzyni automatycznej to nie znam sie.
    I pamietaj ze v40 to nie volvo, pol francuz pol japoniec.
    Co do linka: na pewno krecony przebieg. Kontroli trakcji nie ma (nigdy nie byla w tym modelu montowana). Wiecej niestety ze zdjec nie potrafie wyczytac, trzebaby obejrzec.
    Polecam forum: http://www.v40.pl/forum/ koniecznie musisz tam zajrzec przed kupnem tego modelu.
    Vegeta_1906
    Level 12  
    sxill wielkie dzięki :)