Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka Whirlpool ADG 689 IX-błędy poszczególnych programów

skalarx 25 Cze 2008 10:41 4280 4
  • #1 25 Cze 2008 10:41
    skalarx
    Poziom 9  

    Problem w tym, że na każdym programie brakuje któregoś z etapów. Spowodowane jest to przez uruchomienie zmywarki na jednym z programów, a następnie zmianę programu (niezgodnie z procedurą) i naciśnięcie kilku przycisków (w panice)
    Przykład:
    Uruchamiamy program:
    Wypuszacza wodę (OK - znaczy że zawsze tak robiła)
    Nabiera nową (OK)
    Płukanie wstępne (OK)
    Wypuszcza wodę (OK)
    NAbiera nową (OK)
    I teraz po kilku minutacha powinien się otworzyć pojemnik z tabletką, a nie otwiera się. Mało tego.
    Uruchamia się pompa i zaczyna się mycie (OK)
    Tylko że cały czas woda jest zimna i tak do końca programu. Zazwyczaj taka procedura trwa dłużej niż standardowo trwał ten program. Na końcu nie uruchamia się też suszenie.
    Na innym programie z kolei, otwiera się pojemnik z tabletką a nie grzeje wody, gdzie indziej grzeje wodę a nie ma suszenia. Jeszcze inny program suszy i jest ciepła woda ale nie ma tabletki.

    Zaznaczam również, że serwisant sprawdził wszystko z osobna:
    Pompa OK
    Grzałka OK
    Pojemnik na środek czyszczący też OK

    Stwierdził że padła elektronika i chce za nią 600 PLN. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że nia ma procedury resetu czy czegoś takiego.

    Stąd moje zapytanie. Jak zresetować "mózg" mojej zmywarki?
    Czy ma ktoś SERVICE_MANUAL do tego modelu?

    z góry dzięki za pomoc

    2 4
  • #2 26 Cze 2008 08:10
    skalarx
    Poziom 9  

    Koledzy może ktoś chociaż wie jak resetować jakiś model zbliżony do mojego. Może dla wszystkich zmywarek Whirlpoola jest taka sama procedura.

    5
  • #3 26 Cze 2008 17:34
    Alski1
    Poziom 19  

    Poprzestawiałeś wartości w module. Zmieniłeś program.

    Musisz wejść w tryb serwisowy i wpisać kod z naklejki na module. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

    0
  • #4 26 Cze 2008 18:14
    skalarx
    Poziom 9  

    A jak u Ciebie wchodziło się w tryb serwisowy?

    2
  • #5 28 Cze 2008 15:57
    Alski1
    Poziom 19  

    U mnie był przypadek w pralce AEG. (:

    3