Nie mam tej przegrody-zaginęła. Wymieniłem termostat wczoraj. Włożyłem na dolną półkę na noc kubek z wodą i woda zamarzła. Wyczyściłem skraplacz(tą kratkę z tyłu chłodziarki) z kurzu i umyłem go. Chłodziarka nadal pracuje z tego co widzę bez przerwy. Wiem, że teraz temperatura powietrza w pomieszczeniach mieszkalnych jest wysoka i trudniej skraplaczowi oddać ciepło do otoczenia, ale to nie tłumaczy niskiej temperatury na dolnej półce. Odsunąłem więc chłodziarkę ok. 15cm od ściany. Dotknąłem sprężarki i okazało się, że ma chyba wyższą temperaturę niż kaloryfer w zimie. Nie wiem jaka dokładnie jest jej temperatura bo nie mam termometru, ale parzy. Przy takiej dłuższej pracy szacuję, że niedługo sprężarka nie wytrzyma. Jest jeszcze jedna sprawa, a mianowicie w instrukcji jest napisane, że jeżeli chłodziarka za długo pracuje to oznacza, że uszczelka drzwiczek może dobrze nie przylegać. Wtedy należy dokręcić drzwiczki, ale ja nie widzę takiej możliwości. Poprostu nie ma dostępu do żadnej śruby przy drzwiczkach. Poza tym przyglądając się uszczelce nie widzę żadnych nieszczelności. Myślę, że to nadal termostat, który powinien zadziałać gdy temperatura jest za niska. Termostat kupiłem nowy i ustawiłem go na minimum, a i tak nie wyłącza on chłodziarki. Co prawda zamówiłem termostat TAM112, ale kierownik sklepu odpowiedział mi na e-maila, że lepszy dla mojej chłodziarki będzie termostat Ranco VP4 który jest zarówno uniwersalny, a szczególnie przeznaczony do-polara-ts-176135125 SILESIA 220. Wspomnę jeszcze, że kapilara przy tym zamienniku jest dłuższa niż przy wcześniejszym termostacie, ale myśle, że to bardzo nie przeszkadza.