1700 mb to 1,7 bar. Mi manometr i czujnik ciśnienia pokazują zgodnie ok 1140 mbarów , czyli 1,14 bara - to jest cisnienie gazu przy maxymalnie wkreconej śrubie reduktora a powinno byc sporo wyższe. Chcąc uzyskac rożnice ciśnień DelP = 850 musze miec cisnienie reduktora ok 1210 mbarow (Pvap 1210 - MAP 360 = roznica ciśnien DelP 850.
Ten 850 musi byc osiągniete bo tak kaze instrukcja od tej instalki, te 850 ustawia sie na wolnych obrotach - to jest procedura serwisowa.
Co do pomiarow czasow wtryskow pb i rurki jutro sie tym zajme , dzis mam urwanie glowy :-/ Napisze co ustalilem
Dodano po 3 [godziny] 46 [minuty]:
dodam ze przy butowaniu to wcale nie chce jechac, jakby zaplunu brakowalo, ale to z winy lpg.
Ten 850 musi byc osiągniete bo tak kaze instrukcja od tej instalki, te 850 ustawia sie na wolnych obrotach - to jest procedura serwisowa.
Co do pomiarow czasow wtryskow pb i rurki jutro sie tym zajme , dzis mam urwanie glowy :-/ Napisze co ustalilem
Dodano po 3 [godziny] 46 [minuty]:
dodam ze przy butowaniu to wcale nie chce jechac, jakby zaplunu brakowalo, ale to z winy lpg.