Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Panasonic CP521P obraz pocztówka.

Zdzichu 27 Cze 2008 11:40 1799 10
  • #1 27 Cze 2008 11:40
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Telewizor po burzy. Głos jest ok, pilot działa ale obraz ma format 9cm wysoki i 37 cm szeroki. Myślalem że może w trybie ma coś poprzestawiane ale wartości są prawidłowe i reguluje. Napięcia z przetwornicy prawidłowe. Podmenilem pion ale bez zmian. Ma ktoś jakiś pomysł?

    0 10
  • #2 27 Cze 2008 12:24
    lisek
    Spec od monitorów

    Skoro napiecia prawidłowe......
    - zobacz co z kondkiem WN 560p/2kV
    - jakie masz imp. na sterowaniu Hota
    -zobacz co zzasilaniem stop. steruj. Hot (na małym trafku)
    na niego ida dwa nap. przez diody
    1. z zasilacza
    2.z fbt gdy "odpali" +12V/ i +45V

    * z fbt: FBT 13022001B (HR8716) nap. prawidłowe
    pasuje trafo z chassis CP520 >1302 5060
    /www.hrdiemen.es/products/index.php?command=viewSchema&filename=./img/esquemas/HR8716.gif

    0
  • #3 27 Cze 2008 13:00
    Zdzichu
    Poziom 32  

    560p/2kV - jest ok
    impulsy na trafku wyglądają prawidłowo, napięcie na trafku 30V
    Napięcia na wyjściu z trafopowielacza prawidłowe, wysokiego nie mierzyłem nie mam sondy.

    0
  • #4 27 Cze 2008 14:04
    lisek
    Spec od monitorów

    post do usunięcia

    Skoro napiecia prawidłowe......
    - zobacz co z kondkiem WN 560p/2kV
    - jakie masz imp. na sterowaniu Hota
    -zobacz co zzasilaniem stop. steruj. Hot (na małym trafku)
    na niego ida dwa nap. przez diody
    1. z zasilacza
    2.z fbt gdy "odpali" +12V/ i +45V

    * z fbt: FBT 13022001B (HR8716) nap. prawidłowe
    pasuje trafo z chassis CP520 >1302 5060

    www.hrdiemen.es/products/index.php?command=viewSchema&filename=./img/esquemas/HR8716.gif

    0
  • #5 27 Cze 2008 14:10
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Link który podałeś nie działa.
    Rozumiem że sugerujesz uszkodzone trafo?
    Wg moich danych TRAFO 1302.2001B=HR80306 ale jakoś nie chce mi się wierzyć że od burzy padło trafo.

    0
  • #6 27 Cze 2008 14:43
    lisek
    Spec od monitorów

    Zobacz jakie masz nap. wyj. z trafa fbt
    (np. do zasilania wizji,...)
    taka "niesymetryczna "pocztówka > coś z WN nap.

    0
  • #7 27 Cze 2008 15:45
    mirex
    Poziom 43  

    Przecież napisał, że prawidłowe.
    A jeśli tak, to trudno przypuszczać, że uszkodzony jest tylko powielacz w trafie. Objawy byłyby chyba inne?
    Czyżby jednak I501? Po prostu tak formatuje sobie obraz?
    Co Ci jednak Zdzichu szkodzi podstawić pamięć?

    0
  • #8 27 Cze 2008 15:56
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Podstawiłem w międzyczasie pamięć z wsadem z elektrody, ale bez zmian obraz w tym samym formacie.

    0
  • #9 27 Cze 2008 16:50
    euro2L
    Poziom 41  

    A co z impulsami EWD/AVL na 108 nodze I501

    0
  • #10 02 Lip 2008 13:25
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Na wyjściu 108 mam jakieś impulsy ale nie wiem czy dobre bo nie mam z czym porównać, na schemacie który mam nie ma tego wyszczególnionego.

    Co ciekawe w trybie serwisowym wszystko reguluje, tyle że nawet przy maksymalnych wartościach wszystko jest zawąskie. Reguluje trapez, i wszystkie inne regulacje korekcji.

    0
  • #11 11 Lip 2008 13:07
    Zdzichu
    Poziom 32  

    A jednak procesor. Po wymianie wszystko ok, obraz prawidłowy. Zamykam temat.

    0