Prosze o opinie na temat tych kierunków. Ktory z tych kierunków bardziej mi polecacie? Prosze studentow , ktorzy studjuja na tych kierunkach o opisanie jakie są przedmioty , jak wygladaja specajalizacje , czym trudne są egzaminy itp
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamelektronikopo napisał:A ktory kierunek jest trudniejszy?
Przetwornik napisał:w5 czyli polecasz elektrotechnikę dobrze rozumiem?
w5 napisał:W ogóle, jak można tego nie wiedzieć - czy interesuje was elektronika (komputery, telefony, radio, TV), czy energetyka (wysokie napięcia, transformatory, silniki, instalacje)?
Przetwornik napisał:elektronikopo napisał:Dla ludzi po profilu technik elektronik polecam EiT
A to niby dlaczego?
Podaj jakieś argumenty.
elektronikopo napisał:Moim argumentem jest to że absolwet profilu technik elektronik mam wieksze pojecie o elektronice niz o elektryce choc sa cechy wspolne ale na kierunku EiT bedzie mu łatwiej bo trafi na swoja branże. A jak pojdzie na elektrotechnike to bedzie mial trudniej , bo elektryka to co innego niż elektronika. Takie jest moje zdanie !
Moderowany przez Błażej:A może coś związanego z nauką polszczyzny? Na przykład ponownie szkoła podstawowa?
Przetwornik napisał:Chodzi mi o to, że chciałbym iść na elektronikę bo mnie to interesuje, ale z matematyki i fizyki jestem średni, w domu sam nie robię żadnych układów (przez brak pieniędzy), ale elektronika mnie interesuje, ale z tego co pisze kolega w5 to nie mam szansy się wybić w tej dziedzinie i dlatego nie wiem czy jest sens startować na EiT...
Przetwornik napisał:Nie lepiej iśc na elektrotechnikę i zrobić jakąś specjalność np z mikrokontrolerami?
Rozmawiałem z kilkoma studentami i większość odradza EiT, a chwalą elektrotechnikę, podobno na EiT jest ogrom wyższej matmy, fal, anten, a samej elektroniki mało... To prawda?
Przetwornik napisał:No właśnie ja już w końcu nie wiem jedni chwalą EiT, inni bluzgają na ten kierunek. Nie to, żebym nie miał własnego zdania, ale po prostu mam już namącone w głowie...
Boję się, że na EiT sobie nie dam rady, słyszałem że jest tam bardzo dużo wyższej matematyki i ciężka informatyka.
elektronikopo napisał:Na poczatku wybrałem EiT , wszyscy prawie źle sie wypowidaja o tym kierunku to sam nie wiem co robic bo zarowno elektrotechnika jak i EiT mnie ciekawia bo to kierunku pokrewne. Z matam wydaje mi sie, że dam rade ale gorzej bedzie z programowaniem.